Με βρεφικό γάλα:
1. Βράζετε καθαρό πόσιμο νερό και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 50 °C περίπου. Ετοιμάστε περίπου 200 ml βρεφικό γάλα (π.χ. HiPP 2 ΒΙΟ COMBIOTIC®).
2. Προσθέστε 3– 4 κουταλιές της σούπας (22 g) κρέμα βρώμης HiPP σε ένα πιάτο.
3. Προσθέστε το έτοιμο βρεφικό γάλα στη σκόνη κρέμας και ανακατέψτε.
4. Αφήστε να διογκωθεί μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία.
Άλλες δυνατότητες παρασκεύης:
• με αραιωμένο πλήρες γάλα1:
Βράζετε 100 ml πλήρες γάλα + 100 ml νερό σε ένα μαγειρικό σκεύος. Αφήνετε να κρυώσει2 μέχρι να φτάσει στους 50°C. Στο σημείο αυτό ακολουθήστε τις οδηγίες του βήματος 2 (βλ. παραπάνω).
• χωρίς γάλα, με προσθήκη φρούτων
Βράζετε 100ml καθαρό πόσιμο νερό και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να φτάσει περίπου τους 50C2. Βάζετε 2 κουταλιές της σούπας (11g) κρέμα βρώμης HiPP σε ένα πιάτο. Προσθέτετε το νερό που έχει κρυώσει
και ανακατεύετε. Προσθέτετε την επιθυμητή μερική ποσότητα (περίπου 100g) φρούτων HiPP (π.χ. αχλάδι Williams Christ) ή κατά προτίμηση λαχανικά HiPP και 1 κ.γ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα
μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία.
• ως κρέμα με τροφή ΗΑ
1. Απαιτείται προσθήκη νερού για να μειωθεί η περιεκτικότητα του αγελαδινού γάλακτος σε πρωτεΐνες σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού.
2. Για να διαλύεται καλύτερα: Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά ζεστό νερό για την παρασκευή της κρέμας.