ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Εξεταστική Περίοδος

Εξεταστική Περίοδος

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πόσο πολύ αγχώνονται οι μαθητές και οι φοιτητές καθώς και οι οικογένειές τους εν όψει των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και των εξεταστικών περιόδων. Αποτελεί αναμφισβήτητα μία εξαιρετικά στρεσογόνο κατάσταση για κάθε ελληνική οικογένεια και ίσως η πρώτη πιο σοβαρή ψυχολογική διαδικασία των παιδιών.

Την περίοδο αυτή το άγχος των φοιτητών και των μαθητών κορυφώνεται, και ο φόβος ενδεχόμενης αποτυχίας στις εξετάσεις, μεγαλώνει. Η πίεση από τις καθημερινές εξετάσεις, το ατελείωτο διάβασμα και ξενύχτι πάνω από τα βιβλία, επιβαρύνει την ψυχολογία και τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού των μαθητών και φοιτητών, με αποτέλεσμα το άγχος που νιώθουν να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Βέβαια εκείνο που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι μέχρι ένα σημείο το άγχος είναι φυσιολογικό και δημιουργικό. Μας κινητοποιεί σε δύσκολες και προκλητικές φάσεις της ζωής μας να καταβάλουμε το μέγιστο των προσπαθειών μας προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας!

Καλό είναι να αντιμετωπίζουμε τις εξετάσεις σαν μία πρόκληση για να γίνουμε καλύτεροι και να αναδιοργανωθούμε παρ’ όλο τον φόβο για πιθανή αποτυχία!
Φρόντισε για την καλή προετοιμασία και ίσως τα παρακάτω tips σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος όσο αυτό είναι εφικτό:

  • Οργάνωσε το χρόνο σου
  • Κάνε συχνές περιλήψεις και επαναλήψεις είτε προφορικά είτε γραπτά
  • Συνάντησε άλλους συμφοιτητές/συμμαθητές σου και κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον
  • Αν μπορείς να το εξηγήσεις στους άλλους, τότε το έχεις κατανοήσει … διαφορετικά, χρειάζεσαι κι άλλες επαναλήψεις
  • Σωστή κατανομή της μελέτης και του χρόνου που επιβάλλεται να αφιερώνεις και στον εαυτό σου
  • Μην παραβλέπεις τη σωστή διατροφή όλες τις ημέρες της εξεταστικής περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό ο εγκέφαλος να ‘τρέφεται’ σωστά!
  • Ξόδευε λίγο χρόνο για γυμναστική (καθημερινά)
  • Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι καλά (τουλάχιστον 7 ώρες)
Eιδικά η διατροφή όπως αναφέρουμε παραπάνω παίζει πάρα πολύ σπουδαίο ρόλο στην εξεταστική περίοδο. Αντιοξειδωτικά, ω, ιχνοστοιχεία αποτελούν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό όπως και ουσίες όπως λιπαρά οξέα, φωσφολιπίδια και αμινοξέα που θρέφουν όχι μόνο τον οργανισμό αλλά και τον εγκέφαλο, και βοηθούν  στην ενίσχυση και τη διατήρηση της μνήμης.
Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα αποτελούν πηγή ενέργειας κα ισορροπίας για τον οργανισμό. Για παράδειγμα το λινολεϊκό οξύ αποτελεί σημαντικό συστατικό των φωσφολιπιδίων της νευρωνικής μεμβράνης του εγκέφαλο και προστατεύουν τη μνήμη ενισχύοντας την απόδοση των μαθητών.

 

Επιπλέον, η ενυδάτωση την απαιτητική αυτή περίοδο είναι πολύ σημαντική και βοηθάει στην συγκέντρωση και τη μνήμη. Μην αμελείτε γενικώς το νερό καθώς ένας αφυδατωμένος οργανισμός δε λειτουργεί σωστά σε πολλά επίπεδα!

Κλείνοντας, οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια δύσκολη δοκιμασία που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνονται άγχος για αυτή τη δοκιμασία.

Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να αισθάνονται υποστήριξη από τα οικεία τους πρόσωπα, ώστε να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ακόμη, είναι βοηθητικό να κάνουν διαλείμματα από το διάβασμα και να ασχολούνται με δραστηριότητες, οι οποίες τους αποφορτίζουν και τους βοηθούν να εκτονωθούν (π.χ. περπάτημα, τρέξιμο, μουσική κ.ά.).

 

Καλή Επιτυχία!

 

Ξενικού Κυριακή

Φαρμακοποιός/Χημικός ΜSc Bιοανόργανη Χημεία


Βιβλιογραφία:

  1. Mottaghi et al., (2017), Fruit and vegetable intake and cognitive impairment: a systematic review and meta-analysis of observational studies, European Journal of Clinical Nutrition
  2. Nut Hosp. 2018 Sep 7;35 (Spec No6): 16- 19. Doi:10. 20960/nh. 2281.
  3. Adv Nutr. 2016 Sept 15;7 (5): 879-88.
  4. World Health Organization (WHO): Doing What Matters in Times of Stress: An Illustrated Guide

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!