ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Λαμπερά Μαλλιά και Γερά Νύχια.

Λαμπερά Μαλλιά και Γερά Νύχια.

Η τριχόπτωση όπως και τα εύθραυστα νύχια είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικοί παράγοντες, το φύλο, η ηλικία, το στρες, η κούραση, η κακή διατροφή, η κακή ενυδάτωση, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, το αλκοόλ, το κάπνισμα, διάφορες ασθένειες και γενικά η κακή ποιότητα ζωής.

  • Οι ανεπάρκειες μικροθρεπτικών συστατικών (MNDs) συνήθως οδηγούν σε δερματικές ανωμαλίες που αφορούν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια και αυτές οι δερματικές εκδηλώσεις συχνά παρέχουν ενδείξεις για την ύπαρξη της υποκείμενης ανεπάρκειας.
  • Κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης ως αποτέλεσμα αλλαγών στην κατάσταση των ορμονών, μία από τις πιο συχνές ασθένειες για τις γυναίκες είναι η τριχόπτωση και τα εύθραυστα νύχια.
  • Η απώλεια μαλλιών είναι συχνή σε βρέφη και παιδιά και κάποιες φορές μπορεί να σχετίζεται με μόλυνση, αυτοάνοσες καταστάσεις, διατροφή, φάρμακα, τραύμα ή υποκείμενες γενετικές διαταραχές.

Διατροφή

  • Μια θερμιδική ανεπάρκεια ή στέρηση πολλών στοιχείων, όπως βιταμίνες, μέταλλα, απαραίτητα λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, που προκαλούνται από μειωμένη πρόσληψη μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση καθώς και αδύναμα νύχια.
  • Τα λίπη που υπάρχουν στη διατροφή συμμετέχουν στη σύνθεση στεροειδών ορμονών (από τη χοληστερόλη) επομένως επηρεάζουν τη διατήρηση των μαλλιών στο δέρμα.
  • Η έλλειψη τροφών πλούσιων σε λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, δείχνει μια συσχέτιση με την τριχόπτωση.

 

Θρεπτικά συστατικά

Τα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα, παίζουν σημαντικό, αλλά όχι απολύτως σαφή ρόλο στην φυσιολογική ανάπτυξη των ωοθυλακίων και στη λειτουργία των ανοσοκυττάρων. Η ανεπάρκεια τέτοιων μικροθρεπτικών συστατικών μπορεί να αντιπροσωπεύει έναν τροποποιήσιμο παράγοντα κινδύνου που σχετίζεται με την ανάπτυξη, την πρόληψη και τη θεραπεία της αλωπεκίας. Ο ρόλος της διατροφής στη θεραπεία της τριχόπτωσης αντιπροσωπεύει μια δυναμική και αναπτυσσόμενη περιοχή έρευνας.

  • Διάφορες ανασκοπήσεις μελετούν τον ρόλο των βιταμινών και των μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, η βιταμίνη Ε, ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος, στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών.
  • Η βιταμίνη C συμβάλλει στην δόμηση του κολλαγόνου και στην απορρόφηση σιδήρου, έτσι συσχετίζεται με την πρόληψη ή και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και των αδύναμων νυχιών.
  • Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι η αύξηση των επιπέδων αποθήκευσης σιδήρου μπορεί να βελτιώσει την τριχόπτωση, αν και χρειάζονται περισσότερες μελέτες για την απόλυτη τεκμηρίωση. Η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου από τους ασθενείς πρέπει να παρακολουθείται λόγω κινδύνου τοξικότητας.
  • Η συμπληρωματική χρήση ψευδαργύρου σε ασθενείς με ανεπάρκεια είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των μαλλιών, αν και, πάλι, οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούνται λόγω κινδύνου τοξικότητας.

 

ΑΜΙΝΟΞΕΑ, ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ & ΝΥΧΙΑ

L- Κυστίνη & L- Μεθειονίνη

Τα αμινοξέα L-κυστίνη και L-μεθειονίνη συμμετέχουν ως πρόδρομα συστατικά της κερατίνης. Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί το 90% της τρίχας καθώς και συστατικό των νυχιών.

L – Λυσίνη

Η L-λυσίνη  βρίσκεται στο εσωτερικό τμήμα του θύλακα της τρίχας βοηθώντας στη σχηματοποίησή της. Η  L -  λυσίνη είναι ένα  αμινοξύ, το οποίο σχετίζεται με την υγεία των μαλλιών, καθώς παίζει ρόλο στην απορρόφηση του σιδήρου και του ψευδαργύρου.

L- Προλίνη

Αποτελεί βασικό δομικό υλικό του κολλαγόνου που σχετίζεται με την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

  • Έτσι, ενισχύουμε το καθημερινό διαιτολόγιό μας με πηγές πρωτεϊνών, όπως είναι τα πουλερικά, το ψάρια, το κόκκινο κρέας, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά.

 

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ

  • Η διατροφή των γυναικών πρέπει να περιέχει προϊόντα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φορτίο που περιέχει φυτικές ίνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό των υδατανθράκων-λιπιδίων του σώματος.
  • Οι βιταμίνες έχουν επίσης αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών: βιταμίνη C, βιταμίνες ομάδας Β και βιταμίνη Α.
  • Τα μέταλλα που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαλλιών είναι: Zn, Fe, Cu, Se, Mg και Ca.
  • Αξίζει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή σε γυναίκες που εκτός από τις αλλαγές ορμονών, έχουν πραγματοποιήσει φαρμακοθεραπεία, εκτίθενται επιπλέον σε χρόνιο στρες και δεν έχουν κάνει σωστά θεραπείες κατά της τριχόπτωσης.

 

  • Έτσι είναι σημαντική μια ισσοροπημένη διατροφή πλούσια σε όλες τις ομάδες τροφίμων όπως κρέας, ψάρια, θαλασσινά, ξηροί καρποί γαλακτοκομικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, ελιές που θα εξασφαλίσουν επάρκεια όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

 

    Η Εταιρεία Health Sign προτείνει τα συμπληρώματα διατροφής Free Form Amino Acids, το Magnesium Citrate, το Multivitamin, την Βιταμίνη C και την Βιταμίνη D.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Almohanna HM et al. (2019), The Role of Vitamins and Minerals in Hair Loss: A Review, Dermatology and Therapy, 9: 51–7.

Goluch-Koniuszy ZS. (2016), Nutrition of women with hair loss problem during the period of menopause, Menopause Rev, 15(1): 56-61.

Katsogridaki G. et al. (2018), Hair Loss After Laparoscopic Sleeve Gastrectomy, Obesity Surgery, 28(12):3929-3934.

Le Floc'h C. et al. (2015), Journal of Cosmetic Dermatology, 14(1):76-82.

Emily L. Guo and Rajani Katta (2017), Diet and hair loss: effects of nutrient deficiency and supplement use, Dermatology Practical & Conceptual, 7(1):1-10.

Castelo-Soccio L. (2016), Diagnosis and management of hair loss in children, Curr Opin Pediatr, (4):483-9.

DiBaise M & Tarleton SM (2019), Hair, Nails, and Skin: Differentiating Cutaneous Manifestations of Micronutrient Deficiency, Nutrition in Clinical Practice, 34(4): 490-503.



Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!