ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Μπήκε το φθινόπωρο!

Μπήκε το φθινόπωρο!

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να συμβεί στο τέλος του καλοκαιριού, κάτι πολύ λογικό αν σκεφτούμε πως η απορρόφησή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έκθεση στον ήλιο. Η ««βιταμίνη του ήλιου» έχει θεμελιώδη ρόλο στην ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού καθώς συμμετέχει στην απορρόφηση του ασβεστίου, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των κυττάρων και την υγεία οστών και δοντιών. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αδυναμία, σωματική, αλλά και πνευματική, κόπωση.

Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες ενός ατόμου για βιταμίνη D καλύπτονται  από την έκθεση στον ήλιο υπάρχουν περιπτώσεις που η απορρόφηση δεν είναι επαρκής. Η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, τα άτομα με σκούρο δέρμα(η μελανίνη δρα σαν φίλτρο έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας),  η υπερβολική χρήση αντηλιακών, η παχυσαρκία, νοσήματα που προκαλούν δυσαπορρόφηση λιπών, ο υποπαραθυρεοειδισμός οδηγούν σε έλλειψη της βιταμίνης D.
Παράλληλα, η ικανότητα σύνθεσης της βιταμίνης D μειώνεται με την ηλικία, με αποτέλεσμα άτομα μεγαλύτερα των 50 ετών και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση να έχουν ανάγκη εξωγενούς χορήγησης βιταμίνης D μέσω της διατροφής.

Έτσι, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα συνιστάται η ενίσχυση της δίαιτας με τροφές που περιέχουν βιταμίνη D (λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός, οι σαρδέλες, ο τόνος, αλλά και το κόκκινο κρέας, το συκώτι, ο κρόκος αυγού και σκευάσματα δημητριακών) καθώς και η καθημερινή λήψη ενός συμπληρώματος με βιταμίνη D (για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο- άνθρωποι με σκούρο δέρμα θα πρέπει να το λαμβάνουν για όλο το χρόνο). Παράλληλα ενθαρρύνεται αν είναι εφικτή η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο κατά τους μήνες αυτούς.

Πριν την έναρξη θεραπείας υποκατάστασης με βιταμίνη D είναι χρήσιμη η ακριβής εκτίμηση της ποσότητας βιταμίνης D στον οργανισμό, που γίνεται με τον προσδιορισμό της ολικής βιταμίνης D (25-OH Vitamin D). Επίπεδα κάτω από 30 nmol/L (12 ng/mL) είναι πολύ χαμηλά.

Η καθημερινή δόση είναι μεταξύ 400-800IU ενώ είναι σημαντικό να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες πρόσληψης και να μην υπερβαίνεται το ανώτερο επίπεδο πρόσληψης 2,500 έως 3,000 IU/ημέρα για παιδιά  και 4,000 IU/ημέρα για παιδιά >9ετών και ενήλικες.


Η εταιρεία Health Sign συστήνει την βιταμίνη D3 2000iu 90caps


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
 

Holick MF, Binkley NC, Bischoff-Ferrari HA, Gordon CM, Hanley DA, Heaney RP, Murad H, Weaver CM. Evaluation, treatment, and prevention of vitamin D deficiency: an Endocrine Society Clinical Practice Guideline. J Clin Endocrinol Metab 2011;96:1911-30.



Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!