ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Ουρολοιμώξεις

Ουρολοιμώξεις

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι από τις πιο κοινές λοιμώξεις, επηρεάζοντας σχεδόν 150 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, το 50% του γυναικείου πληθυσμού εκτιμάται ότι παρουσιάζει τουλάχιστον μια φορά ουρολοίμωξη στη διάρκεια της ζωής του, με τις μισές από αυτές τις γυναίκες να υποτροπιάζουν εντός 6 μηνών. Η συχνότητα εμφάνισης ουρολοιμώξεων στους άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερη από την αντίστοιχη στις γυναίκες, κυρίως λόγω ανατομίας. Η γυναικεία ουρήθρα βρίσκεται πιο κοντά στο ορθό με αποτέλεσμα την εύκολη μετανάστευση εντερικών βακτηρίων, ενώ παράλληλα το μήκος της είναι μικρότερο σε σχέση με των ανδρών, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να έχουν μικρότερη απόσταση να διανύσουν.

Σε ποσοστό 70-95% οι ουρολοιμώξεις οφείλονται στο βακτήριο E. coli, το οποίο φυσιολογικά είναι αβλαβές και αποικίζει στο παχύ έντερο. Η «μετανάστευσή» του στον κόλπο και την ουροδόχο κύστη μπορεί να δημιουργήσει λοιμώξεις, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων ευνοείται από την ανεπαρκή υγιεινή, τις σεξουαλικές πρακτικές ή τη διατάραξη του μικροβιώματος της περιοχής. Τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης μπορεί να εμφανιστούν ως δυσουρία, συχνοουρία, αίσθηση ακράτειας, πόνος ή ακόμα και αιματουρία.

Η ανάγκη για μη αντιβιοτική αντιμετώπιση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων είναι η μικροβιακή αντοχή, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης χρήσης των αντιβιοτικών. Τα βακτήρια, μεταλλάσσονται επιτυχώς, αποκτούν αντοχή στη δράση των κοινών αντιβιοτικών, δεν θανατώνονται και δημιουργούν επαναλοιμώξεις. Τα τελευταία χρόνια εναλλακτικές και πιο φυσικές λύσεις για την πρόληψη ουρολοιμώξεων αποτελούν ελκυστικές επιλογές, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι της μικροβιακής αντοχής.

Η χρήση προβιοτικών, φυτών ή φυτικών συστατικών για ιατρική θεραπεία μελετάται εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια. Δραστικά συστατικά φυτών, τα οποία απομονώνονται με φυσικούς τρόπους και διατηρούν τα οφέλη τους, έχουν μελετηθεί εκτενώς για τη χρήση τους στην πρόληψη και τη θεραπεία ουρολοιμώξεων. Οι επιλογές των ειδικών κινούνται γύρω από τη D-μαννόζη, τον χυμό cranberry, κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα…

Προβιοτικά

Ένας από τους βασικούς, φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού έναντι των ουρολοιμώξεων είναι το κολπικό μικροβίωμα. Η παρουσία πολυάριθμων, διαφορετικών και ωφέλιμων μικροοργανισμών, κυρίως είδη Lactobacillus, τα οποία προλαμβάνουν τον αποικισμό του κόλπου, αλλά και της περιουρηθρικής περιοχής από πιθανά παθογόνα. Παράγοντες, λοιπόν, που επηρεάζουν το φυσιολογικό κολπικό μικροβίωμα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρολοιμώξεων, καθώς η φυσική άμυνα της περιοχής είναι μειωμένη. Αυτός είναι και ο λόγος, που η πρόσληψη προβιοτικών είναι απαραίτητη, καθώς τα προβιοτικά εξισορροπούν και ενισχύουν το κολπικό, αλλά και εντερικό μικροβίωμα μην αφήνοντας χώρο σε μικροοργανισμούς να υπεραναπτυχθούν και να καταστούν παθογόνοι. 

Cranberry

Οι καρποί του cranberry αποτελούνται κυρίως από νερό (88%) και ένα μείγμα άλλων ενώσεων, μεταξύ αυτών ανθοκυανιδίνες και προανθοκυανιδινές, οι οποίες είναι από τα πλέον κλινικά μελετημένα συστατικά για την δράση τους στις ουρολοιμώξεις. Το σημείο ενδιαφέροντος για τον χυμό cranberry βρίσκεται, στη δυνατότητα των δραστικών αυτών συστατικών να αποτρέπουν την προσκόλληση παθογόνων βακτηρίων στον βλεννογόνο της ουροδόχου κύστης. Η προσκόλληση των βακτηρίων E. coli γίνεται μέσω τριχιδίων που διαθέτουν, τα οποία τους επιτρέπουν να συνδέονται με υποδοχείς στην ουροδόχο κύστη και να προκαλούν λοίμωξη. Οι προανθοκυανιδινές μπορούν και δεσμεύουν τα τριχίδια αυτά, μην αφήνοντάς τα ελεύθερα να προσκολληθούν και εν συνεχεία τα παρασύρουν μαζί τους μέσω της ούρησης.

Το cranberry μπορεί να χορηγηθεί σε διάφορες μορφές, όπως νωπά ολόκληρα φρούτα, χυμός φρούτου ή συμπληρώματα διατροφής με εκχυλίσματα χυμού. Η συγκέντρωση των προανθοκυανιδινών ποικίλλει μεταξύ των σκευασμάτων, ωστόσο, καλό είναι να προτιμώνται σκευάσματα, τα οποία έχουν προκύψει από ολόκληρα φρούτα cranberry.

D-μαννόζη

H D-μαννόζη είναι ένα φυσικός μονοσακχαρίτης, ο οποίος απαντάται στον βλεννογόνο της ουροδόχου κύστης. Έχει την ιδιότητα να μην απορροφάται από τον οργανισμό, καταφέρνει να φτάσει ανέπαφος στο ουροποιητικό σύστημα και αποβάλλεται μέσω της ούρησης. Ο μηχανισμός δράσης του είναι ανάλογος του cranberry, καθώς και η D-μαννόζη έχει την ιδιότητα να δεσμεύει τα τριχίδια του E. coli. Τα παθογόνα βακτήρια, όταν βρεθούν στην ουροδόχο κύστη, προσκολλώνται στους μονοσακχαρίτες της D-μαννόζης και δημιουργούν λοίμωξη. Στην περίπτωση ενός συμπληρώματος διατροφής με D-μαννόζη, οι μικροοργανισμοί προτιμούν την ελεύθερη μορφή D-μαννόζης, πάνω στην οποία δεσμεύονται και τελικά αποβάλλονται. Παράλληλα, η D-μαννόζη ως φυσικό συστατικό του βλεννογόνου συμβάλλει στη διαδικασία αναδόμησης του κατεστραμμένου βλεννογόνου, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για μια νέα λοίμωξη. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι η D-μαννόζη ανέστειλε πλήρως την προσκόλληση του 42% των στελεχών του E. coli.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψιν και η ποιότητα της D-μαννόζης σε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Η πλειοψηφία των α’ υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή D-μαννόζης βασίζονται στο καλαμπόκι και την γλυκόζη, συστατικά που πιθανόν ενέχουν κινδύνους. Από την μια, το καλαμπόκι καλλιεργείται πλέον σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση βιοτεχνολογίας και συγκαταλέγεται στη λίστα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, από την άλλη η γλυκόζη δεν συστήνεται για λήψη από διαβητικούς, καθώς μπορεί να αυξήσει ταχύτατα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για τους παραπάνω λόγους, καλό είναι να προτιμώνται συμπληρώματα με D-μαννόζη από φυσικά συστατικά.

Ιβίσκος

Το λουλούδι του ιβίσκου χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως διουρητικό, αντιβιοτικό,  αντιφλεγμονώδες και πολλά άλλα. Σε ό,τι αφορά στις ουρολοιμώξεις, τόσο από βακτήρια όσο και από μύκητες, ο ιβίσκος έχει μελετηθεί εκτενώς για τη δυνατότητα αναστολής της δράσης των παθογόνων, μέσω της μείωσης του pH των ούρων. Εκχύλισμα ιβίσκου μελετήθηκε για τη δραστικότητα του στην πρόληψη από υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και αποδείχθηκε μείωση της συχνότητας ουρολοιμώξεων κατά 36%. Και στην αντιμετώπιση, όμως, ενεργών ουρολοιμώξεων ο ιβίσκος παρουσιάζει άμεση δραστικότητα και αποτελεσματικότητα, μειώνοντας στο ελάχιστο τους πληθυσμούς E. coli και C. albicans από την πρώτη κιόλας ημέρας λήψης.

Τόσο το καθένα ξεχωριστά όσο και συνδυαστικά όλα τα παραπάνω είναι αποτελεσματικά στις ουρολοιμώξεις. Μελέτη του 2019 συνδύασε D-μαννόζη, ιβίσκο, αλλά και προβιοτικά για προφύλαξη από ουρολοιμώξεις με πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς μόνο το 14% των ασθενών που εκτέθηκαν σε παθογόνα βακτήρια εμφάνισε λοίμωξη. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι ο συνδυασμός D-μαννόζης, ιβίσκου και λακτοβακίλλων μειώνει τον κίνδυνο συμπωματικής ουρολοίμωξης.

 

 

 

 

ouromanoz RAPID

Στην συνδυαστική δράση δραστικών συστατικών βασίζεται και το ouromanoz RAPID, ένα συμπλήρωμα διατροφής ιδανικό για ενεργές ουρολοιμώξεις. Τα φυσικά δραστικά του συστατικά είναι κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα για άμεση δράση. Το ouromanoz RAPID περιέχει 2.000mg D-μαννόζη (Procistin) από σημύδα, γεγονός που εξασφαλίζει την πλήρη απουσία αλλεργιογόνων, GMOs και τεχνητών σακχάρων. Τα 250mg εκχυλίσματος cranberry PACRAN εξασφαλίζουν τη μέγιστη δραστικότητα του φρούτου, μιας και το PACRAN προέρχεται από ολόκληρο το cranberry, δηλαδή περιλαμβάνει το φλοιό, τη σάρκα αλλά και το κουκούτσι του φρούτου άρα μέγιστη περιεκτικότητα σε δραστικές προανθοκυανιδινές. Ένα ακόμα μελετημένο συστατικό, το εκχύλισμα ιβίσκου βρίσκεται σε κατοχυρωμένη μορφή, Ellirose, γεγονός που προσδίδει στο προϊόν ασφάλεια και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Το ouromanoz RAPID συμπληρώνεται με βιταμίνη C και πρεβιοτικές φυτικές ίνες. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για το ρόλο της στην τόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Τέλος, οι φυτικές ίνες με την πρεβιοτική τους δράση αυξάνουν τον πληθυσμό των ωφέλιμων βακτηρίων του κολπικού και εντερικού μικροβιώματος, των οποίων η ισορροπία και είναι απαραίτητη για την προστασία αλλά και αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων.

Το ouromanoz RAPID, όπως και όλα τα προϊόντα της OLONEA, είναι κατάλληλα για όλους. Χωρίς συντηρητικά, GMOs, βλαπτικά πρόσθετα, αλλεργιογόνα και ιδανικό για χορτοφαγική και vegan διατροφή.

 

 

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!