ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Ποια φαγητά πρέπει να τρως για έχεις φοβερά νύχια!

Ποια φαγητά πρέπει να τρως για έχεις φοβερά νύχια!

Τα νύχια σου είναι ένα βαρόμετρο για την γενική σου υγεία.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να δεις αλλαγές στα νύχια σου, όπως μυκητιάσεις, τραυματισμοί και άλλες ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να μην είναι τόσο εμφανείς. Γι’ αυτό εάν έχεις κάποιες ανησυχίες ρώτησε τον γιατρό σου. Βεβαίως, το τι τρως μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία των νυχιών σου.
Ως αποτέλεσμα τα ξερά, εύθραυστα και αποχρωματισμένα νύχια μπορεί να ευθύνονται στις διατροφικές σου ελλείψεις.

Παρακάτω είναι κάποια φαγητά που μπορείς να προσθέσεις στην διατροφή σου για να έχεις υγιή και δυνατά νύχια:

ΑΥΓΑ

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιοτίνη (ή αλλιώς βιταμίνη Β7) που είναι πολύ καλή πηγή «πρωτεΐνης για τα νύχια» σύμφωνα με την διατροφολόγο Abigail Wilson της βρετανικής ένωσης διαιτολόγων. Μπορείς επίσης να βρεις βιοτίνη στα δημητριακά, το συκώτι, το τυρί, το γιαούρτι και το κοτόπουλο. Μελέτες έχουν δείξει πως συμπληρώματα με 1-3mg βιοτίνης σε καθημερινή βάση, ενισχύουν το πάχος των νυχιών και προλαμβάνουν σπασίματα. Μια μικρή μελέτη ανέλυσε 35 άτομα με σοβαρά προβλήματα στα νύχια τους και βρήκε πως σε καθημερινή βάση η πρόσληψη συμπληρώματος με βιοτίνη για κάποιους μήνες βελτίωσε την υγεία των νυχιών, στα 2/3 των ατόμων που λάμβαναν αυτό το συμπλήρωμα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Καθώς τα νύχια μας αποτελούνται κυρίως από την πρωτεΐνη κερατίνη, το να βεβαιωθείτε πως λαμβάνετε επαρκή πρωτεΐνη από την διατροφή σας, είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των νυχιών. Το κόκκινο κρέας είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου και πρωτεΐνης και η έλλειψη σιδήρου, που καταλήγει σε αναιμία προκαλεί ανοιχτόχρωμα χλωμά νύχια. Η μακροχρόνια έλλειψη σιδήρου και αναιμίας μπορούν να οδηγήσουν τα νύχια στο σχήμα του "κουταλιού" (αντί τα νύχια να κάμπτονται στην άκρη του δαχτύλου, αρχίζουν να κάνουν ανάποδη καμπύλη σχηματίζοντας το σχήμα του κουταλιού).

ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι πολύ καλές πηγές ασβεστίου και πρωτεΐνης. Ο αρακάς, τα φασόλια και οι φακές είναι επίσης καλές πηγές. «Τα όσπρια εκτός από καλή πηγή πρωτεΐνης είναι και πολύ καλή πηγή σιδήρου. Αν δεν έχεις αρκετό σίδηρο τα νύχια μπορούν να γίνουν χλωμά και εύθραυστα», λέει η Abigail.

ΣΟΛΩΜΟΣ

Το ψάρι είναι μια άλλη πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης που περιέχει επίσης, ωμέγα 3 λιπαρά και βιταμίνη D. «Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και αυτό μεταφράζεται σε δυνατά νύχια», λέει η Abigail. «Τα ωμέγα 3 μειώνουν τη φλεγμονή στην βάση του νυχιού και έτσι δυναμώνουν τα νύχια».

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΟ

«Θρεπτικά συστατικά πολύ σημαντικά για την υγεία των νυχιών είναι ο ψευδάργυρος και το σελήνιο», λέει η διατροφολόγος Rosalind Miller από το Βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής. «Καλές πηγές ψευδάργυρου είναι το κρέας, το κοτόπουλο, τα οστρακοειδή, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Το σελήνιο βρίσκεται σε τροφές όπως τα βραζιλιάνικα φιστίκια, το ψάρι, τα αυγά και τα μανιτάρια». Το σελήνιο βοηθά στην υγεία των νυχιών αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε με συμπληρώματα διατροφής που έχουν πολύ μεγάλη δόση σεληνίου, προειδοποιεί η Rosalind. «Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να επηρεάσει την υγεία των νυχιών, αλλά εάν τα επίπεδα των βιταμινών μας είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε η υπερβολή δεν είναι πάντα καλή».

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ GRAPEFRUIT

Να συμπεριλαμβάνεις όλα τα φρούτα στη διατροφή σου, αλλά τα συγκεκριμένα έχουν πολύ βιταμίνη C που υποστηρίζει την υγεία των νυχιών. «Η βιταμίνη C βοηθά στη παραγωγή κολλαγόνου που διατηρεί τα νύχια όμορφα και υγιή», λέει η Abigail.

ΚΥΒΟΙ ΖΕΛΕ

Υπάρχει μια θεωρία πως τρώγοντας ένα κύβο ζελέ την ημέρα βοηθά να έχεις δυνατά νύχια καθώς περιέχει ζελατίνη. Παρά το γεγονός ότι οι προκαταρκτικές μελέτες στο πανεπιστήμιο του Michigan έδειξαν πως η ζελατίνη μπορεί να κάνει τα νύχια λιγότερο εύθραυστα, οι περισσότεροι ειδικοί απορρίπτουν την ιδέα. «Η ζελατίνη είναι φτιαγμένη από επεξεργασμένο κολλαγόνο. Τα νύχια σου δεν είναι φτιαγμένα από κολλαγόνο, αλλά από μια άλλη πρωτεΐνη που λέγεται κερατίνη. Έτσι οι κύβοι ζελέ δεν έχουν καμία διατροφική αξία για τα νύχια σου», λέει η Abigail.

Προσθέστε όλα τα παραπάνω φαγητά στην εβδομαδιαία διατροφή σας. Προσέξτε να είναι βιολογικά και να τα τρώτε τα περισσότερα σχεδόν ωμά, για να επωφεληθείτε από τις θρεπτικές ουσίες όλων των βιταμινών.
Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε δύο ταμπλέτες Hair Skin Nails της Natural Vitamins καθημερινά, η οποία περιέχει τις παραπάνω βιταμίνες και επιπλέον πολλά άλλα συστατικά για όμορφα και υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια.

Προϊόν γνωστοποιημένο στον Ε.Ο.Φ. 805731994501. Ο αριθμός γνωστοποίησης στον Ε.Ο.Φ. δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον Ε.Ο.Φ.. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.
Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

 

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!