ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Πράσινο Τσάι

Πράσινο Τσάι

Η παχυσαρκία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που πλήττει ένα ευρύ φάσμα χωρών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ασθένεια μπορεί να προληφθεί πλήρως με σωστή διατροφή και τακτική άσκηση. Πολλές έρευνες αναζητούν φυτοχημικές ουσίες που να δρουν κατά της αύξησης βάρους.

Το πράσινο τσάι, που παρασκευάζεται από τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, είναι ένα φυσικό προϊόν ως ρόφημα προκαλεί αύξηση της πνευματικής εγρήγορσης. Παρασκευάσματα πράσινου τσαγιού έχουν χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μια ποικιλία καταστάσεων που κυμαίνονται από την αρθρίτιδα έως την απώλεια βάρους, καθώς και ως προληπτικό μέτρο για ασθένειες όπως ο καρκίνος, αν και τα στοιχεία για την πλειονότητα αυτών των καταστάσεων είναι αδύναμα.

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες. Η πιο σημαντική κατεχίνη είναι η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολλές ευεργετικές δράσεις του τσαγιού. Τα συμπληρώματα διατροφής με εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση επιγαλλοκατεχίνης από το τυπικό ρόφημα πράσινου τσαγιού που παρασκευάζεται από φακελάκι τσαγιού και βραστό νερό.

Πολλές μελέτες έχουν αναδείξει το ρόλο της επιγαλλοκατεχίνης όχι μόνο στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αλλά και στις άλλες συνιστώσες του μεταβολικού συνδρόμου. Έτσι φαίνεται ότι η EGCG μειώνει το σάκχαρο νηστείας, την ινσουλίνη και την αντοχή στην ινσουλίνη, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης στο αίμα καθώς και την άθροιση λιπών (στεάτωση) στο ήπαρ.

Παλαιότερα θεωρείτο ότι η απώλεια βάρους οφειλόταν στην αντιοξειδωτική δράση της επιγαλλοκατεχίνης, ωστόσο πρόσφατη έρευνα υποδηλώνει ότι η μείωση της συσσώρευσης λίπους στο σώμα έχει ελάχιστη σχέση με την αντιοξειδωτική δράση και αποδίδεται περισσότερο στην αναστολή ενζύμων και σε αλληλεπιδράσεις της μικροχλωρίδας του εντέρου. Οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν το ένζυμο κατεχολ-Ο-μεθυλοτρανσφεράση (COMT), με αποτέλεσμα τη μείωση του μεταβολισμού της νορεπινεφρίνης. Τα αυξημένα επίπεδα νορεπινεφρίνης που προκύπτουν πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνα για την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης και της οξείδωσης του λίπους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες η απώλεια βάρους που μπορεί να προκαλέσει η πρόσληψη πράσινου τσαγιού είναι μικρή. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, οποιαδήποτε μικρή απώλεια βάρους χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και με παράλληλη ευεργετική επίδραση στις υπόλοιπες συνιστώσες του μεταβολικού συνδρόμου μπορεί να έχει συνολικά θετικό αντίκτυπο σε ένα άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος.

Η εταιρεία Health Sign διαθέτει το σκεύασμα Super Antioxidant το οποίο περιέχει εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (40% EGCG). Η συστηματική απορρόφηση της επιγαλλοκατεχίνης είναι σημαντικά μεγαλύτερη όταν λαμβάνεται το πρωί με άδειο στομάχι.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Epigallocatechin Gallate: A Review of Its Beneficial Properties to Prevent Metabolic Syndrome. Samuel Legeay. Nutrients. 2015 Jul; 7(7): 5443–5468.

A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Dylan O'Neill Rothenberg, Caibi Zhou, Lingyun Zhang. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176.

 

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!