ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Προστασία του οργανισμού από τις φθινοπωρινές ιώσεις!

Προστασία του οργανισμού από τις φθινοπωρινές ιώσεις!

Το Φθινόπωρο με την αλλαγή του καιρού, την έντονη υγρασία, την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία αλλά και των ενηλίκων σε κλειστούς χώρους εργασίας και διασκέδασης δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό και την μετάδοση των ιών. Αυτό που αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού δεν είναι το κρύο και η υγρασία, αλλά ο συγχρωτισμός μέσα σε σπίτια, σχολεία και άλλους κλειστούς χώρους. Πιο ευάλωτα, λόγω της μη επαφής τους με πολλούς ιούς, είναι τα παιδιά που πάνε για πρώτη φορά σε παιδικό σταθμό ή νηπιαγωγείο. Οι ιοί που απασχολούν την περίοδο αυτή, είναι κυρίως οι ρινοϊοί και η γρίπη.

Οι ρινοϊοί προκαλούν συνήθως το κοινό κρυολόγημα με ρινική καταρροή, φτέρνισμα, πονόλαιμο, βήχα και μερικές φορές χαμηλό πυρετό, ενώ ο ιός της  γρίπης παρουσιάζεται με εντονότερα συμπτώματα, υψηλό πυρετό, αρθραλγίες, μυαλγίες, πονοκέφαλο, ρινική  συμφόρηση,  βήχα και διαρκεί περισσότερες ημέρες από το κοινό κρυολόγημα.

Οι ιοί βρίσκονται παντού. Επιβιώνουν σε επιφάνειες (γραφεία, πάγκοι, πόμολα πόρτας) από μερικές ώρες μέχρι ημέρες. Ακουμπώντας σε μια επιφάνεια, μεταφέρουμε τον ιό στα χέρια και από κει στα μάτια, τη μύτη, το στόμα. Η πιο εύκολη μετάδοση βέβαια είναι με το φτέρνισμα, το βήχα και τις άλλες εκκρίσεις.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης, ενώ ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς. Ειδικότερα η διατροφή, όταν είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, Ω3 λιπαρά οξέα και προβιοτικά ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι πολυβιταμίνες και ιδιαίτερα αυτές που περιέχουν ψευδάργυρο μειώνουν τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της ίωσης.
  • Η βιταμίνη C βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού ενώ παράλληλα έχει αντιισταμινική και αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Η βιταμίνη D έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει στην παραγωγή πρωτεϊνών που καταπολεμούν άμεσα τους ιούς.
  • Η αντί-ιική δράση του εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς έχει δειχθεί έναντι συγκεκριμένων στελεχών του ιού της γρίπης όπως ο H1N1 και ο H3N2, ενώ φαίνεται ότι επεκτείνεται και έναντι των κυριότερων ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.
  • Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, αναστέλλουν την απορρόφηση του ιού της γρίπης και μειώνουν τον πολλαπλασιασμό του ιού. Είναι επίσης αποτελεσματικές και έναντι άλλων ιών.

 

Η εταιρεία Health Sign συστήνει το HS Panhealth, ισχυρή φόρμουλα βασισμένη στην ελιά και το ρόδι με αντιμικροβιακές ιδιότητες, την HS Multivitamin, πολυβιταμινούχο σκεύασμα για ενέργεια, τόνωση και υποστήριξη του οργανισμού, το HS Super Antioxidant, έναν συνδυασμό αντιοξειδωτικών τα οποία συντελούν στην εξουδετέρωση των οξειδωτικών ριζών, την HS Vitamin C Plus και την Vitamin D3 2000 iu.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1.    Prevention and Treatment of Influenza, Influenza-Like Illness, and Common Cold by Herbal, Complementary, and Natural Therapies. Mousa HA. J Evid Based Complementary Altern Med.2017 Jan;22(1):166-174.
2.    Vitamin C and Infections. Hemilä H.Nutrients. 2017 Mar 29;9(4)
3.    Vitamin D supplementation to prevent acute respiratory tract infections: systematic review and meta-analysis of individual participant data. Adrian R Martineau, et al. BMJ. 2017; 356: i6583.
4.    Active components and clinical applications of olive oil. Waterman E, Lockwood B. Altern Med Rev. 2007 Dec;12(4):331-42
5.    Effect of Tea Catechins on Influenza Infection and the Common Cold with a Focus on Epidemiological/Clinical Studies. Furushima D, Ide K, Yamada H. 2018 Jul 20;23(7).

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!