ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Προστάτης

Προστάτης
Ο προστάτης πήρε το όνομά του από τον Ηρόφιλο, έναν Έλληνα γιατρό της Αλεξάνδρειας του 3ου π.X. αιώνα, επειδή «προΐσταται», δηλαδή βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη, περιβάλλοντας την αρχική μοίρα της ουρήθρας.
Συγκεκριμένα, ο ρόλος του είναι η παραγωγή ενός υγρού που αναμειγνύεται με το σπέρμα και εξασφαλίζει τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων, βοηθώντας έτσι στην αναπαραγωγή και τη γονιμοποίηση. Παράγει επίσης και ένα σημαντικό ένζυμο, το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA), που βοηθά στη ρευστοποίηση του σπέρματος.

Παρακάτω μερικοί απλοί κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον προστάτη υγιή:
1.    Αντιοξειδωτικά
Φροντίστε να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή ακόμα και στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα και στον προστάτη, όπως καρότα, μπρόκολα, ντομάτες, σπανάκι (βιταμίνη A), ακτινίδια, εσπεριδοειδή, κουνουπίδια (βιταμίνη C), σπορέλαια, ελαιόλαδο, λάδι από φύτρο σιταριού (βιταμίνη E), καρύδια, κρόκοι αυγού, συκώτι (ψευδάργυρος).

2.    Άφθονο νερό
Μην ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 1,5 με 2 λίτρα νερού.  Να αποφεύγετε τα ροφήματα με πρόσθετη ζάχαρη (π.χ. αναψυκτικά, φρουτοποτά, τσάι ή φρουτοχυμοί με ζάχαρη) και να προτιμάτε όσα αναγράφουν «χωρίς προσθήκη ζάχαρης». Περιορίστε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και επιλέξτε να πίνετε τακτικά πράσινο τσάι.

3.    Ισορροπημένη διατροφή
Δεν θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες πικάντικων τροφίμων, οινοπνευματωδών ποτών, καφέ, θαλασσινών, λιπαρών τυριών και τροφίμων, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα. Να χρησιμοποιείτε ως κύριο πρόσθετο λίπος στη διατροφή σας το ελαιόλαδο και να τρώτε τακτικά ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια). Να αποφεύγετε τα μερικώς υδρογονωμένα και τα υδρογονωμένα λιπαρά (τρανς λιπαρά οξέα) που υπάρχουν σε πολλά πρόχειρα φαγητά (π.χ. πατατάκια, γαριδάκια, τηγανητές πατάτες, ορισμένες ζύμες, αρτοσκευάσματα και κρουασάν κ.α.) και σε συσκευασμένα τρόφιμα.

4.    Άσκηση
Προτιμήστε την αερόβια άσκηση που ευνοεί την πυελική κυκλοφορία και μειώνει τη συμφόρηση του προστάτη. Σύμφωνα έρευνες, οι άνδρες που γυμνάζονται τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καλοήθη υπερτροφία του προστάτη και προστατίτιδα.

5.    Εξετάσεις
Μετά την ηλικία των 50 ετών συνιστάται να κάνετε κάθε χρόνο μια ουρολογική εξέταση. Ωστόσο, αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη συμβουλευτείτε άμεσα έναν γιατρό γιατί ίσως χρειάζεται να κάνετε κάποιον προληπτικό έλεγχο από νεαρή ηλικία.

- Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας  για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό της Γηραιάς Ηπείρου σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τον καρκίνο του προστάτη.

ΕΔΩ θα βρεις τα συμπληρώματα διατροφής για να ενισχυθεί η λειτουργία του προστάτη!


Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!