ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Συμβουλές Θηλασμού

Συμβουλές Θηλασμού

Πότε και πόσο συχνά πίνει γάλα ένα βρέφος;

Να δοκιμάζετε να θηλάσετε το μωρό σας όταν πεινάει. Στη συνέχεια, το μωρό σας θα τρέφεται όποτε το έχει ανάγκη και μέσα σε λίγες μέρες, η παραγωγή γάλακτος θα έχει προσαρμοστεί αναλόγως. Εάν αυξηθεί η όρεξη του μωρού σας, θα θέλει γάλα πιο συχνά: αυτό θα διεγείρει την παραγωγή γάλακτος και θα υπάρχει περισσότερο γάλα διαθέσιμο. Μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σημαίνει επίσης ότι οι περίοδοι ανάμεσα στη λήψη γάλακτος θα είναι πιο μεγάλες.

Τι να προσέχετε όταν θηλάζετε;

Ο θηλασμός είναι η πιο φυσική διατροφή για το παιδί σας.  Αλλά ακριβώς όπως διδάσκονται οι σωστές τεχνικές αναπνοής κατά τη διάρκεια του τοκετού, έτσι και ο θηλασμός πρέπει να διδαχθεί. Αν δεν είστε σίγουρες για το θηλασμό, είναι καλύτερο να σας επισκέπτεται μια μαία στο σπίτι, εφόσον αυτή η υπηρεσία προσφέρεται από το σύστημα υγείας.

Οι μαίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες για να σας βοηθήσουν με τα προβλήματα θηλασμού. Στις πρώτες 10 μέρες μετά τον τοκετό μπορείτε να επωφεληθείτε αυτής της βοήθειας καθημερινά στα πλαίσια του συστήματος υγείας. Για ονόματα και διευθύνσεις πιστοποιημένων μαιών ελεύθερων επαγγελματιών μπορείτε να ψάξετε στο Χρυσό Οδηγό/ Τηλεφωνικό Κατάλογο ή αλλιώς να ρωτήσετε φίλους σας με παιδιά ή να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Σημαντικό:

  • Να θηλάζετε το μωρό σας όταν πεινάει. Αυτό στέλνει το μήνυμα στους μαστικούς αδένες να παράγουν περισσότερο γάλα. Με αυτόν τον τρόπο, η ποσότητα γάλακτος προσαρμόζεται στις ανάγκες του μωρού σας.
  • Πάντα να αφήνετε το παιδί σας να αδειάσει το ένα στήθος πρώτα: αν είναι σχεδόν άδειο αυξάνεται η περιεκτικότητα λίπους στο γάλα. Το μωρό σας χρειάζεται αυτό το γάλα το οποίο είναι πλούσιο σε θερμίδες, προκειμένου να βάλει βάρος. Ωστόσο, πάντα να του δίνετε και το άλλο στήθος μετά.
  • Να είστε προσεκτική ώστε το παιδί σας να μην πιπιλίζει απλά τη θηλή – αυτό θα σας κάνει γρήγορα να αισθανθείτε πόνο – αλλά να το θηλάζετε μόνο όταν πεινάει. Το στόμα του βρέφους θα πρέπει να καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια της θηλαίας άλω κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
  • Μην βγάλετε το βρέφος από το στήθος τραβώντας το – αυτό περισσότερο εσάς θα πονέσει. Πιέστε με το μικρό σας δαχτυλάκι ανάμεσα στο στόμα και τη θηλή για να αφήσει τη θηλή και να πιάσει το δάχτυλο.


Τι να προσέχετε όσον αφορά την άντληση γάλακτος;

Ακόμα και τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού, υπάρχουν καταστάσεις που θα σας αναγκάσουν να απουσιάσετε από το σπίτι για μακρές χρονικές περιόδους, όπως για παράδειγμα για να κάνετε κάποια ψώνια, ή για να πάτε στο γιατρό ή λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων.

Ελέγξτε πρώτα εάν μπορείτε να πάρετε και το μωρό μαζί σας, και ίσως και κάποιο άλλο άτομο για να σας βοηθήσει. Πάντα θα είστε σε θέση να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να θηλάσετε. Εάν δεν είναι δυνατόν να πάρετε το μωρό μαζί σας, μπορείτε να αντλήσετε το γάλα εκ των προτέρων. Ο πατέρας ή οποιοδήποτε άλλο άτομο το οποίο φροντίζει το μωρό μπορεί να ταΐσει το μωρό με το μητρικό γάλα  σε μπιμπερό.

Το γάλα το οποίο έχει αντληθεί πρέπει να τυγχάνει προσεκτικού χειρισμού.  Συμβουλευτείτε από την μαία σας.

Το γάλα το οποίο έχει αντληθεί μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο στους + 4 ° C έως + 6 ° C (ελέγξτε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο) σε ένα κατάλληλο, ερμητικά κλειστό, καθαρό μπιμπερό (από γυαλί ή πλαστικό) για μέγιστο χρονικό διάστημα 2 ημερών. Το γάλα το οποίο έχει αντληθεί δεν θα πρέπει να φυλάσσεται στην πόρτα του ψυγείου, αλλά στο πίσω μέρος του ψυγείου – εκεί όπου είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία.

Σημαντικό:

Όλα τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το μητρικό γάλα πρέπει να καθαρίζονται επιμελώς! Τα μπιμπερό και οι θηλές πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι και να βουρτσίζονται και να αποστειρώνονται για 3 λεπτά ή να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων στους 65 βαθμούς Κελσίου.
Εάν το γάλα πρέπει να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να καταψυχθεί σε θερμοκρασία τουλάχιστον -20 ° C σε ένα θάλαμο κατάψυξης 4 αστέρων. Είναι καλύτερα να ξεπαγώσει αργά στο ψυγείο για 24 ώρες ή γρήγορα σε κρύο ή χλιαρό τρεχούμενο νερό (max. 37 ° C). Η σφραγίδα του μπιμπερό θα πρέπει να μείνει στεγνή. Δεν είναι κατάλληλο να ξεπαγώσετε το γάλα χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων.

Είναι καλή ιδέα να ανακατέψετε λίγο το μπιμπερό πριν από τη χρήση (με κυκλικές κινήσεις, μην το ανακινήσετε!), καθότι πιθανόν το λίπος που περιέχεται στο γάλα να έχει κατακαθίσει στον πάτο του μπιμπερό.

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!