ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Το πιπέρι και η συμβολή του στο γαστρεντερικό σύστημα.

Το πιπέρι και η συμβολή του στο γαστρεντερικό σύστημα.

Από τα χρόνια της παραδοσιακής ιατρικής πρακτικής, το πιπέρι συσχετιζόταν με την πέψη. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες ασχολούνται με τα βιοενεργά συστατικά των διαφόρων ποικιλιών  πιπεριού όπως  είναι η πιπερίνη, τα τερπένια, οι φαινολικές ενώσεις, η καψαϊκίνη και αντιοξειδωτικά όπως  τα καροτενοειδή (ιδιαίτερα στο κόκκινο πιπέρι) καθώς επίσης  και βιταμίνες C και  Α.

Το κόκκινο πιπέρι

Το πιπέρι καγιέν , γνωστό ως μπαχαρικό Γουινέας (Guinea spice), και σε μορφή σκόνης, το κόκκινο πιπέρι (red pepper), είναι μια ποικιλία Capsicum annuum που σχετίζεται με τις γλυκές πιπεριές, τις καυτερές πιπεριές και την πάπρικα. Ονομάστηκε προς τιμήν της πόλης Cayenne.  Το γένος Capsicum είναι μέλος της οικογένειας των Σολανίδων (Solanaceae). Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην πικάντικη κουζίνα.

Το μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) είναι ανθοφόρο  φυτό της οικογένειας των πιπεροειδών το οποίο αναπτύχθηκε πριν από πολλά χρόνια στη Νότια Ινδία. Διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς χρησιμοποιήθηκε αρκετά από τους Ρωμαίους και καθιερώθηκε ως  το σύμβολο της  ποιοτικής μαγειρικής. Έπειτα καλλιεργήθηκε και σε περιοχές όπως η Β. Αφρική, η Κίνα, η Ιαπωνία.

Η συμβολή του πιπεριού στην πέψη

Συγκεκριμένα, η έρευνα έχει επικεντρωθεί στη συμβολή του κόκκινου και μαύρου πιπεριού  (ιδιαίτερα στο βιοενεργό συστατικό πιπερίνη) , στην γαστρική πέψη. Έχει φανεί σε μελέτες πως ενισχύουν την άμυνα του στομάχου από τις λοιμώξεις και διεγείρουν την  παραγωγή πεπτικών ενζύμων από το πάγκρεας, βοηθώντας έτσι την πέψη και βελτιώνοντας την ενδεχόμενη γαστρική δυσπεψία.

Επίσης λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες προσφέρουν  αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό. Η χρήση μαύρου πιπεριού ή πιπερίνης έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την υπεροξείδωση των λιπιδίων in vivo.

Εάν καταναλώνονται με μέτρο δεν υπάρχει κανένας φόβος ενόχλησης και ερεθισμού του γαστρεντερικού όπως γενικά θεωρείται.  Εμπλουτίστε το φαγητό σας  με μπαχαρικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως  το πιπέρι και δώστε ποιοτική γεύση σε αυτά. Έτσι, είναι και ένας τρόπος να περιορίσετε το αλάτι.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις όπου υπάρχει κλινικά αποδεδειγμένη γαστρεντερική ασθένεια. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ιατρό και ενδεχομένως να περιορίσετε ή  να αποφύγετε το πιπέρι.

Η εταιρεία HEALTH SIGN προτείνει την HS Vitamin C Plus 90 Caps με βιταμίνη C, εκχύλισμα φρούτων μύρτιλλου, βιοφλαβονοειδή εσπεριδοειδών και εκχύλισμα μαύρου πιπεριού


Βιβλιογραφία:

  1. Vulic J. et al. (2019), Bioavailability and Bioactivity of Encapsulated Phenolics and Carotenoids Isolated from Red Pepper Waste, Molecules, 24.
  2. Pasalar Μ. et al. (2016), Functional dyspepsia: A new approach from traditional Persian medicine, Avicenna Journal of Phytomedicine (AJP), 6 (2).
  3. Srinivasan K. (2007), Black Pepper and its Pungent Principle-Piperine: A Review of Diverse Physiological Effects, Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47(8).



Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!