ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

O σύμμαχος σου για τις δερματικές παθήσεις του καλοκαιριού!

O σύμμαχος σου για τις δερματικές παθήσεις του καλοκαιριού!

Το φυτό λαπάτσο (Lapacho), γνωστό και ως ταμπέμπου ή παουντερία, είναι ένα φυτό που αποτελεί πηγή πολλών θεραπευτικών ιδιοτήτων. Προέρχεται από τις ζεστές περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, κυρίως από τις περιοχές του Βραζιλίας, της Παραγουάης και της Αργεντινής. Το λαπάτσο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους αυτόχθονες πληθυσμούς για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, και πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σε πολλούς τομείς υγείας.

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του φυτού λαπάτσο είναι η ικανότητά του να καταπολεμά αποτελεσματικά τις μυκητιασικές λοιμώξεις. Τα φυτικά συστατικά του περιέχουν φυτοχημικά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά της ανάπτυξης μυκήτων, όπως η Candida και μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα υγείας. Επιπλέον, οι αντιμυκητιασικές ιδιότητες του λαπάτσο έχουν επιδειχθεί ως αποτελεσματικές και κατά των μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος.

Επιπλέον, το λαπάτσο διαθέτει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι ενεργές ενώσεις που περιέχονται σε αυτό το φυτό έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμούν βακτήρια και να αναστέλλουν την ανάπτυξή τους. Σε μια εποχή όπου οι ανθρώπινες λοιμώξεις από ανθεκτικά βακτήρια αποτελούν σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, το λαπάτσο προσφέρει μια φυσική λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λαπάτσο έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Οι φυτικές ενώσεις του είναι γνωστές για την ικανότητά τους να μειώνουν τον φλεγμονώδη αντίκτυπο στον οργανισμό, καθιστώντας το λαπάτσο ιδανικό για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων, όπως αρθρίτιδα και ινομυαλγία. Επιπλέον, η φυτική αυτή ουσία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέροντας έναν ενισχυμένο σύμμαχο στον οργανισμό μας ενάντια σε πολλές ασθένειες.

Συνοψίζοντας, το φυτό λαπάτσο είναι ένας αξιόλογος φυσικός πόρος με ευρεία φάσματα ιδιοτήτων. Οι αντιμυκητιασικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ιδανικό για την υποστήριξη του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων. Παρά τα υποσχόμενα ευρήματα, πάντα είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε ειδικό πριν από οποιαδήποτε χρήση του λαπάτσο ως θεραπευτικού μέτρου, προκειμένου να αξιολογήσετε την ασφάλεια και την καταλληλότητα για τις ατομικές σας ανάγκες.

Συνολικά, η φύση κρύβει πολλά από τα θαυματουργά φάρμακα, και το φυτό λαπάτσο αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς η χρήση φυσικών πηγών μπορεί να συμβάλει στην προαγωγή της υγείας μας και της ευημερίας μας.


Βιβλιογραφία:
Tseng CH, Cheng CM, Tzeng CC, Peng SI, Yang CL, Chen YL. Synthesis and anti-inflammatory evaluations of β-lapachone derivatives. Bioorg Med Chem. 2013 Jan 15;21(2):523-31.
Costa WF, Oliveira AB, Nepomuceno JC. Lapachol as an epithelial tumor inhibitor agent in Drosophila melanogaster heterozygote for tumor suppressor gene wts. Genet Mol Res. 2011 Dec 22;10(4):3236-45.

Ξενικού Κυριακή
Φαρμακοποιός/Χημικός MSc EΚΠΑ


Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!