ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Διατροφικές Συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι.

Διατροφικές Συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι.

Είναι γεγονός ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλα τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γεμιστές γαλοπούλες, σφολιάτες κλπ. Όπως είναι γνωστό το φαγητό μας ενώνει και γύρω από το γιορτινό τραπέζι ξεχνάμε κάθε είδους άγχους και κούρασης με παρέα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, φαγητό και ποτό τηρώντας τα παραδοσιακά μας έθιμα.

Μερικές συμβουλές για το γιορτινό σας τραπέζι :

  • Μην παραλείπετε το πρωινό και τα υπόλοιπα γεύματα με την προοπτική ότι θα φάτε αργά το απόγευμα ή το βράδυ στο γιορτινό τραπέζι. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε την υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού.
  • Προτιμήστε τον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος όπως ψητά και βραστά. Αποφύγετε τα τηγανητά
  • Αφαιρέστε το λίπος από το κρέας πριν το μαγείρεμα. Επιλέξτε άπαχα κομμάτια κρέατος και ήδη κρέατος χαμηλά σε λιπαρά όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
  • Συνδυάστε τη γαρνιτούρα όπως τις βραστές πατάτες ή το ρύζι ή τα μακαρόνια με σπιτικές χειροποίητες σάλτσες. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε γευστικούς συνδυασμούς από  σάλτσα ντομάτας, γιαουρτιού ή σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι  στις σαλάτες. Περιορίστε τη λιπαρή μαγιονέζα του εμπορίου.
  • Επιλέξτε ψωμί ολικής άλεσης για καλύτερο κορεσμό. Για πιο πικάντικη γεύση μπορείτε να ψήσετε φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως ή αραβικές ατομικές πίτες και να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά της αρεσκείας σας όπως ρίγανη.
  • Προτιμήστε μπαχαρικά και καρυκεύματα για να αυξήσετε τη γεύση στο φαγητό και μην χρησιμοποιήσετε βούτυρο και κρέμα γάλακτος περιορίζοντας έτσι και το αλάτι.
  • Το πιο σημαντικό! Μην το παρακάνετε με τις ποσότητες! Καλύτερα να μην στερηθείτε κάτι αλλά να φάτε από λίγο

Ώρα για γλυκό

Για επιδόρπιο, δώστε σημασία σε πιο εναλλακτικές επιλογές, όπως μια φρουτοσαλάτα με ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι ή ένα γλυκό μαγειρεμένο με ελαιόλαδο και βούτυρο από ξηρούς καρπούς ή ταχίνι.

Επίσης, στην προετοιμασία των γλυκών, δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε περισσότερα ασπράδια και λιγότερους κρόκους εάν η συνταγή απαιτεί την προσθήκη αυγών.

 

Τι γίνεται μετά τις ημέρες των γιορτών εάν δεν καταφέρετε να διατηρήσετε το μέτρο;

Μερικές συμβουλές για να επαναφέρετε και να διατηρήσετε το σώμα σε ισορροπία

Όχι στις στερητικές δίαιτες από τύψεις.

Μπορεί να δούμε την ζυγαριά να ανεβεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρήσουμε το σώμα μας για τις ημέρες των γιορτών. Εξάλλου μεγάλο μέρος των κιλών πολύ πιθανών να προέρχεται από κατακράτηση υγρών  λόγω υψηλής περιεκτικότητας των τροφών σε ζάχαρη και αλάτι που καταναλώθηκα, το αλκοόλ και την κακή ενυδάτωση.


 

Αποφύγετε το υπερβολικό αλάτι και τη ζάχαρη.

Ειδικά μετά την περίοδο των γιορτών όπου μπορεί να έγινε υπερκατανάλωση αλατιού και ζάχαρης είναι μια καλή ευκαιρία να απαλλαγούμε από την κατακράτηση υγρών που έγινε στο σώμα μας λόγω της ζάχαρης και του αλατιού που περιέχουν γλυκά και αλμυρά τρόφιμα.

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή.

Το καλύτερο είναι η φυσιολογική επαναφορά και υιοθέτηση μιας ισορροπημένη διατροφής πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς ανάλατους καρπούς. Περιορίστε το αλκοόλ.

Ενυδατωθείτε!

Φροντίστε να καταναλώνετε 8-10 ποτήρια ή 2-2,5 λίτρα νερού ημερησίως. Έτσι το σώμα μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα καθώς επίσης ενισχύεται  ο μεταβολισμός.

Προτιμήστε ωμά λαχανικά και φρούτα, βραστά και ψητά φαγητά.

Η υψηλή πρόσληψη «κενών θερμίδων» από υπερβολικά μαγειρεμένα τρόφιμα όπως τα τηγανιτά μειώνουν την θρέψη του οργανισμού καθώς καταστρέφονται όλες οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που πρέπει να προσλάβουμε από την τροφή. Έτσι δεν χάνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και μειώνουμε την πρόσληψη trans λιπαρών από το τηγάνισμα όπου έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα κύτταρα.

Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα.

Έτσι μειώνεται η κατακράτηση υγρών και το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες οι οποίες μπορούν να αυξηθούν και από την υπερβολική πρόσληψη κρέατος στο σώμα.

Πιείτε διουρητικά αφεψήματα όπως πράσινο τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο, λουίζα

Βοηθούν στην καλή ενυδάτωση και την αποβολή τοξινών καθώς επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.

Η εταιρεία Health Sign συστήνει το HS Super Antioxidant, έναν συνδυασμό αντιοξειδωτικών τα οποία συντελούν στην εξουδετέρωση των οξειδωτικών ριζών, προλαμβάνοντας τις αρνητικές τους συνέπειες στον οργανισμό.

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!