ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Ελεύθερα Αμινοξέα.

Ελεύθερα Αμινοξέα.

Τα αμινοξέα είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με την αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση του λίπους. Η πρώτη εικόνα στο άκουσμα της λέξης είναι αυτή ενός bodybuilder, να σηκώνει βάρη σε ένα γυμναστήριο. Είναι όμως μόνο αυτή η χρησιμότητά τους? Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτά οι άνθρωποι δε θα είχαν δομή, όργανα ή δέρμα. Για την ακρίβεια δε θα είχαν απολύτως τίποτα!

Τα αμινοξέα επιτελούν πολλαπλούς ρόλους πέραν της συμμετοχής τους στη διάπλαση του μυϊκού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Αποτελούν σημαντικά δομικά συστατικά των κυττάρων.
  2. Μεταφέρουν ουσίες από το αίμα προς τους ιστούς.
  3. Είναι ένζυμα ή αποτελούν βασικά συστατικά των ενζύμων τα οποία συμμετέχουν σε μεταβολικές διεργασίες.
  4. Συμμετέχουν στο σχηματισμό ορμονών (π.χ. ινσουλίνη) και νευροδιαβιβαστών (π.χ. σεροτονίνη).
  5. Είναι βασικά συστατικά των αντισωμάτων, στα οποία βασίζεται η άμυνα του οργανισμού.
  6. Αποτελούν δευτερεύουσα πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Τα αμινοξέα διακρίνονται σε 2 βασικές ομάδες: απαραίτητα και μη απαραίτητα. Τα απαραίτητα αμινοξέα είναι αυτά που ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει και πρέπει να τα προσλάβει με την τροφή ως πρωτεΐνες. Η διατροφική πρωτεΐνη αποτελείται από μακριές αλυσίδες αμινοξέων. Κατά τη λειτουργία της πέψης στο στομάχι και το λεπτό έντερο, η πρωτεΐνη διασπάται σε πολυπεπτίδια και ολιγοπεπτίδια (βραχείες αλυσίδες αμινοξέων) και έπειτα σε ξεχωριστά αμινοξέα. Με τη μορφή αυτή απορροφώνται στο αίμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτελέσουν τις λειτουργίες τους.

Η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνών, ασθένειες του πεπτικού που οδηγούν σε μειωμένη απορρόφηση αμινοξέων, αλλά και καταστάσεις που απαιτούν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, όπως η εντατική εκγύμναση, έχουν ως συνέπεια την εμφάνιση έλλειψης αμινοξέων στον οργανισμό.

Η αδυναμία, οι κράμπες, τα μυϊκά άλγη, η πρόωρη γήρανση αλλά και χρόνιες φλεγμονές- όλα αυτά προκαλούνται, τουλάχιστον εν μέρει από έλλειψη αμινοξέων και πρωτεϊνών. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση είναι η έναρξη συμπληρώματος διατροφής με ελεύθερα αμινοξέα (free form amino-acid) τα οποία παρακάμπτουν το πρόβλημα, αφού απορροφώνται πολύ εύκολα ακόμα και σε ανθρώπους με διαταραχές της πέψης.

Τα συμπληρώματα αμινοξέων μπορούν να βοηθήσουν όλες τις μεταβολικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό, συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, προάγουν την μυϊκή ανάπτυξη, μειώνουν το χρόνο αποκατάστασης από τραυματισμούς, προάγουν την ορμονική ισορροπία, βελτιώνουν την απάντηση του ανοσοποιητικού και γενικά έχουν μια θετική αναβολική επίδραση χωρίς τις παρενέργειες που έχουν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό.

Τα αμινοξέα πρέπει να προέρχονται από φυσικές πηγές, να είναι καθαρά, αγνά, αντιαλλεργικά και να μην περιέχουν προσμίξεις. Χημικής/φαρμακευτικής σύνθεσης αμινοξέα είναι επίσης ασφαλή, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εμπλουτιστεί με διάφορες “εξωτικές ουσίες” κι ότι έχουν την κατάλληλη σύνθεση: Πληρότητα –δηλαδή να περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, σωστές αναλογίες -τουλάχιστο 30mg από κάθε αμινοξύ, και ισορροπημένη σύνθεση δημιουργούν το κατάλληλο σκεύασμα.

Βασισμένη σε αυτές τις αρχές η εταιρεία Health Sign διαθέτει το σκεύασμα Free Form Amino Acids.

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!