ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Η διαχείριση της δυσκοιλιότητας.

Η διαχείριση της δυσκοιλιότητας.

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και χαρακτηρίζεται από διαταραχή στην κινητικότητα του εντέρου, δυσκολία στη διέλευση των κοπράνων και δυσφορία. Αν και είναι πολύ σημαντικό να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η ένταξη σωματικής άσκησης, η αυξημένη πρόσληψη νερού και η κατανάλωση φυτικών ινών που συνιστώνται συχνά ως παρεμβάσεις πρώτης γραμμής, φαίνεται ότι η διατροφική συμπλήρωση προβιοτικών, ψύλλιου και ινουλίνης έχει κερδίσει την προσοχή για τη δυνατότητά της να ανακουφίζει τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας.

Ψύλλιο: Το ψύλλιο (Plantago ovata) περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες. Όταν απορροφά νερό στον πεπτικό σωλήνα, σχηματίζει μια πηκτή ουσία σαν τζελ, η οποία συμβάλλει στην κινητικότητα του εντέρου. Το ψύλλιο μπορεί να αυξήσει τον όγκο των κοπράνων, γεγονός που βοηθά στην τόνωση των κινήσεων του εντέρου, καθώς και τη συνοχή και την υγρασία τους, προκειμένου να ομαλοποιείται η κένωση χωρίς προσπάθεια, πόνο ή ερεθισμό.

Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του ψύλλιου στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας. Έχει αποδειχθεί ότι η τακτική λήψη συμπληρώματος με ψύλλιο αυξάνει τη συχνότητα των κενώσεων, βελτιώνει τη συνοχή των κοπράνων και μειώνει την προσπάθεια κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Επιπλέον, το ψύλλιο μπορεί να παρέχει πρόσθετα οφέλη, όπως η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και η βελτίωση της συνολικής υγείας του πεπτικού συστήματος.

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που παρέχουν οφέλη για την υγεία όταν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες. Βρίσκονται συνήθως σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξινολάχανο, καθώς και σε συμπληρώματα διατροφής. Το μικροβίωμα του εντέρου παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του πεπτικού συστήματος και η ανισορροπία σε αυτές τις μικροβιακές κοινότητες έχει συνδεθεί με τη δυσκοιλιότητα. Τα προβιοτικά λειτουργούν αποκαθιστώντας και διατηρώντας μια υγιή ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, βοηθώντας την τακτική κένωση του εντέρου.

Αρκετές μελέτες έχουν διερευνήσει την αποτελεσματικότητα των προβιοτικών στη διαχείριση της δυσκοιλιότητας, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ορισμένα στελέχη προβιοτικών, όπως τα είδη Lactobacillus και Bifidobacterium, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη συχνότητα των κενώσεων και βελτιώνουν τη συνοχή των κοπράνων σε άτομα με δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, τα προβιοτικά μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου γαστρεντερικής διέλευσης, καθιστώντας ευκολότερη την αποβολή των κοπράνων.

Ινουλίνη: Η ινουλίνη είναι ένας τύπος διαλυτής ίνας που βρίσκεται σε πολλά φυτά, όπως η ρίζα κιχωρίου, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Χρησιμεύει ως πρεβιοτικό, δηλαδή παρέχει τροφή για τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου. Η ινουλίνη περνά αχώνευτη από το λεπτό έντερο και ζυμώνεται στο παχύ έντερο, όπου βοηθά στην ανάπτυξη της υγιούς χλωρίδας του εντέρου. Υποστηρίζοντας την ποικιλομορφία και την ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας, η ινουλίνη μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου και στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Οι έρευνες σχετικά με τις επιδράσεις της ινουλίνης στη δυσκοιλιότητα δείχνουν ότι η ινουλίνη μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα των κενώσεων και να μαλακώσει τα κόπρανα, καθιστώντας πιο εύκολη την διέλευσή τους. Επιπλέον, η ινουλίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συνολική υγεία του εντέρου μειώνοντας τη φλεγμονή και ενισχύοντας την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού.

Συμπερασματικά, τα προβιοτικά, το ψύλλιο και η ινουλίνη προσφέρουν πολλά οφέλη για τη διαχείριση προβλημάτων δυσκοιλιότητας. Τα προβιοτικά βοηθούν στην αποκατάσταση της μικροβιακής ισορροπίας στο έντερο, ενώ το ψύλλιο και η ινουλίνη συμβάλλουν στην κινητικότητα του εντέρου μέσω των επιδράσεών τους στη συνοχή των κοπράνων και στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου. Η επιλογή τους στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση της δυσκοιλιότητας, μαζί με τροποποιήσεις της διατροφής και του τρόπου ζωής, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στα άτομα που παλεύουν με αυτό το κοινό πρόβλημα.

Lepicol με Προβιοτικά & Πρεβιοτικά
για Καλή Εντερική Λειτουργία



Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!