ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Η Κουρκουμίνη ως Συμπλήρωμα Διατροφής και τα Οφέλη της

Η Κουρκουμίνη ως Συμπλήρωμα Διατροφής και τα Οφέλη της

Μπορεί να υπάρχει στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά σας ή να το έχετε γευτεί σε κάποιο Ασιατικό/ Ινδικό φαγητό ή και να μην είστε καθόλου εξοικειωμένοι με τον κουρκουμά αλλά αν και αποτελεί εξαιρετική προσθήκη σε τρόφιμα που τους δίνει χρυσή απόχρωση, ο κουρκουμάς επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ο κουρκουμάς αναγνωρίζεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε πολλές διαφορετικές μορφές για πολλαπλά πιθανά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, στην Ινδία, ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται σε κάρυ. Στην Ιαπωνία, σερβίρεται σε τσάι. Στην Ταϊλάνδη, χρησιμοποιείται σε καλλυντικά. Στην Κίνα, χρησιμοποιείται ως χρωστική ουσία. Στην Κορέα, σερβίρεται σε ποτά. στη Μαλαισία, χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό. Στο Πακιστάν, χρησιμοποιείται ως φάρμακο. Ο κουρκουμάς είναι διαθέσιμος σε διάφορες μορφές, όπως κάψουλες, δισκία, αλοιφές, ενεργειακά ποτά, σαπούνια και καλλυντικά.

Τι είναι;

Ο κουρκουμάς είναι η ρίζα ενός φυτού παρόμοιου με το τζίντζερ. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική από το 600 π.Χ. για το χρώμα και τη γεύση του. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμινοειδή και φυσικά την κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την ικανότητα να αυξάνει την ποσότητα των αντιοξειδωτικών που παράγει το σώμα.

Τα κουρκουμινοειδή έχουν εγκριθεί ως ασφαλή για χρήση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Που μπορεί να βοηθήσει;

  • Για χρόνιες καταστάσεις όπου η φλεγμονή αρχίζει να επηρεάζει τους ιστούς του σώματός, η λήψη κουρκουμίνης μπορεί να είναι ευεργετική. Έρευνες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τον πόνο από οστεοαρθρίτιδα και τις γαστρεντερικές διαταραχές.
  • Η κουρκουμίνη, μπορεί να βοηθήσει στις καρδιακές παθήσεις όπως αθηροσκλήρωση και αρτηριακή πίεση καθώς φαίνεται ότι μπορεί να βελτιώσει το λιπιδαιμικό προφίλ μειώνοντας τα τριγλυκερίδια και την “κακή” χοληστερόλη και βελτιώνοντας τη λειτουργία του ενδοθηλίου (τοίχωμα των αρτηριών).
  • Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κουρκουμίνη μπορεί να ενισχύσει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, σεροτονίνη και ντοπαμίνη, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση και την ψυχολογία.
  • Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να οξειδώσουν τα βιομόρια των κυττάρων (λιπίδια, πρωτεΐνες και DNA) και να επέλθει οξειδωτική βλάβη η οποία θεωρείται ένας από τους μηχανισμούς γήρανσης και πρόδρομος διαφόρων ασθενειών. Τα αντιοξειδωτικά είναι τόσο ευεργετικά γιατί προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες και η κουρκουμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να τις απομακρύνει.

Βιοδιαθεσιμότητα:

Παρά τα αναφερόμενα οφέλη της κουρκουμίνης μέσω αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών μηχανισμών, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με την πρόσληψη κουρκουμίνης είναι η περιορισμένη βιοδιαθεσιμότητά της, η οποία φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην κακή απορρόφηση, τον γρήγορο μεταβολισμό και την ταχεία αποβολή. Αρκετοί παράγοντες έχουν δοκιμαστεί για τη βελτίωση της βιοδιαθεσιμότητας της κουρκουμίνης, αλλά ο πιο αποτελεσματικός είναι η πιπερίνη, η οποία είναι το κύριο δραστικό συστατικό του μαύρου πιπεριού και σχετίζεται με 2000% αύξηση βιοδιαθεσιμότητας της κουρκουμίνης. Επομένως, το ζήτημα της κακής βιοδιαθεσιμότητας φαίνεται να επιλύεται με την προσθήκη παραγόντων όπως η πιπερίνη, δημιουργώντας έτσι ένα σύμπλεγμα κουρκουμίνης εύκολα απορροφήσιμο από τον οργανισμό.

Ποιές είναι οι συνιστώμενες δοσολογίες;

Οι συστάσεις για τον γενικό πληθυσμό είναι 500 έως 1.000 mg κουρκουμίνης την ημέρα μαζί με 5 mg πιπερίνης, λαμβάνοντας έτσι τα όλα τα οφέλη της.

Συνοπτικά:

Η κουρκουμίνη έχει λάβει παγκόσμια προσοχή για τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία, τα οποία φαίνεται να δρουν κυρίως μέσω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών μηχανισμών της. Αυτά τα οφέλη επιτυγχάνονται καλύτερα όταν η κουρκουμίνη συνδυάζεται με την πιπερίνη, η οποία αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητά της. Η έρευνες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση οξειδωτικών και φλεγμονωδών καταστάσεων, της αρθρίτιδας, του άγχους και της υπερλιπιδαιμίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διαχείριση της φλεγμονής και του μυϊκού πόνου που προκαλείται από την άσκηση, ενισχύοντας έτσι την ανάρρωση και την απόδοση σε αθλητικά άτομα. Επιπλέον, μια σχετικά χαμηλή δόση μπορεί να προσφέρει οφέλη σε άτομα που δεν έχουν διαγνωσμένες παθήσεις υγείας.

Η κουρκουμίνη είναι άλλο ένα δώρο που η φύση μας δίνει απλόχερα, το οποίο με τον σωστό συνδυασμό και χρήση μπορεί να συμβάλλει στην υγεία και την ευεξία!

Στο Easy Pharmacy θα βρεις το συμπλήρωμα διατροφής με κουρκουμά που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!

Νίκος Χαντζής Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ΜSc
[email protected]

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!