ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Πως να επανέλθεις στη δουλειά μετά τις διακοπές

Πως να επανέλθεις στη δουλειά μετά τις διακοπές

Πως να επανέλθεις στη δουλειά μετά τις διακοπές

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η περίοδος που ακολουθεί εμφανίζεται ιδιαίτερα απαιτητική καθώς πρέπει να προσαρμοστούμε ξανά στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Η διάθεση και η πνευματική διαύγεια είναι ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία για την επανένταξη στην καθημερινότητα. Η εξασφάλιση της καλής μνήμης, συγκέντρωσης και γενικότερα της εγκεφαλικής λειτουργίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανταπόκριση των καθημερινών απαιτήσεων. Ο εγκέφαλος είναι μακράν το πιο μεταβολικά ενεργό όργανο στο σώμα, αντιπροσωπεύοντας μόνο το 2% του σωματικού βάρους αλλά πάνω από το 20% της συνολικής ενεργειακής δαπάνης του σώματος.

Ποια θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην εγκεφαλική λειτουργία;

Βιταμίνες συμπλέγματος Β
Το σύμπλεγμα των βιταμινών  Β μπορεί να συμβάλει στην υγεία του εγκεφάλου. Οι βιταμίνες Β περιλαμβάνουν μια ομάδα οκτώ υδατοδιαλυτών βιταμινών που συμμετέχουν στην κυτταρική λειτουργία και ιδιαίτερα του εγκεφάλου. Αυτή η ομάδα μικροθρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη φυσιολογική και νευρολογική λειτουργία. Επιπλέον, στοιχεία από μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών υποφέρουν από ελλείψεις ή ανεπάρκειες σε μια ή περισσότερες αυτής της ομάδας βιταμινών λόγω κακής θρέψης ή και κακής απορρόφησης.

Φωσφολιπίδια
Σημαντικό φωσφολιπιδιο (PS) για την λειτουργία του εγκεφάλου είναι η φωσφατιδυλοσερίνη. Η φωσφατιδυλοσερίνη απαιτείται για την εξασφάλιση υγιών μεμβρανών των νευρικών κυττάρων. Η γήρανση του ανθρώπινου εγκεφάλου σχετίζεται με βιοχημικές αλλοιώσεις που επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές (μεταφορά σημάτων στον εγκέφαλο). Υποστηρίζει τις ανθρώπινες γνωστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού βραχυπρόθεσμης μνήμης, την εδραίωση της μακροπρόθεσμης μνήμης, την ικανότητα δημιουργίας νέων αναμνήσεων, την ικανότητα ανάκτησης αναμνήσεων, την ικανότητα εκμάθησης και ανάκλησης πληροφοριών, την ικανότητα εστίασης της προσοχής και συγκέντρωσης, την ικανότητα  επίλυσης προβλημάτων, τις γλωσσικές δεξιότητες και την ικανότητα επικοινωνίας. Υποστηρίζει επίσης κινητικές λειτουργίες, ιδιαίτερα ταχείες αντιδράσεις και αντανακλαστικά.

Ακετυλο- Καρνιτίνη

Η βλάβη της εγκεφαλικής λειτουργίας κατά τη γήρανση είναι αποτέλεσμα  δυσλειτουργίας των νευρώνων του εγκεφάλου. Γενικά, λόγω ηλικίας παρατηρείται μείωση των μηχανισμών επιδιόρθωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χορήγηση συμπληρωματικά του αμινοξέος ακετυλο-καρνιτίνης μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις μαθησιακές δυσκολίες που σχετίζονται με την ηλικία βελτιώνοντας την λειτουργία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο (μεταφορά μηνυμάτων).

ΒΟΤΑΝΑ

Το Ginkgo biloba (Ginkgo) αποτελεί το μοναδικό επιζών είδος της οικογένειας των Γκινγκοειδών (Ginkgoaceae) και είναι ένα δέντρο που μπορεί να εντοπιστεί πάνω από 200 εκατομμύρια χρόνια. Αν και προέρχεται από την Κίνα, το Ginkgo καλλιεργείται επίσης και σε άλλες περιοχές, και οι καρποί και τα φύλλα του έχουν χρησιμοποιηθεί  τόσο ως τρόφιμο όσο και στην παραδοσιακή ιατρική της Ανατολικής Ασίας τα τελευταία 2.000 χρόνια. Επιπλέον, διαθέτει βιοδραστικές ενώσεις, όπως τα φλαβονοειδή. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχει ερευνηθεί  για τη θεραπεία αρκετών προβλημάτων υγείας, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με ασθένειες της εγκεφαλικής κυκλοφορίας καθώς και για τη βελτίωση της γνωστικής εξασθένισης, της άνοιας και τη βελτίωση της πνευματικής διαύγειας.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά για πνευματική διαύγεια;

Η διατροφή έχει καθοριστικό ρόλο στην πνευματική λειτουργία και διαύγεια. Γενικά είναι αποτελεσματική η κατανάλωση πολλών, συχνών γευμάτων μέσα στην ημέρα καθώς και η καλή ενυδάτωση. Επίσης η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης καλό είναι να αποφεύγεται. Ωστόσο συγκεκριμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ευεργετικές όπως:

  • Ξηροί Καρποί (π.χ. αμύγδαλα, καρύδια)
  • Αβοκάντο
  • Σπόροι (π.χ. Λιναρόσπορος)
  • Φρούτα
  • Λαχανικά
  • Τροφές Ολικής Άλεσης
  • Βρώμη

 

ΜΙΧΟΥ ΕΥΗ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

 

BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Wieland LS et al. (2020), Ginkgo biloba for cognitive impairment and dementia (Protocol), Cochrane Database of Systematic Reviews, Issue 7. Art. No.: CD013661, doi: 10.1002/14651858.CD013661.
  • Romain Meeusen & Lieselot Decroix (2018), Nutritional Supplements and the Brain, International Journal of sport nutrition and exercise metabolism, 1;28(2):200-211.
  • David O. Kennedy (2016), B Vitamins and the Brain: Mechanisms, Dose and Efficacy—A Review, Nutrients, 8, 68, doi:10.3390/nu8020068
  • Michael J Glade & Kyl Smith (2015), Phosphatidylserine and the human brain, Nutrition, 31(6):781-6. doi: 10.1016/j.nut.2014.10.014
  • S Kobayashi et al. (2010), Acetyl-L-carnitine improves aged brain function, Japan Geriatrics Society, 10 (Suppl. 1): S99–S106, doi: 10.1111/j.1447-0594.2010.00595.x

 

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!