ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Ριγανέλαιο και ρινική συμφόρηση

Ριγανέλαιο και ρινική συμφόρηση

Το ριγανέλαιο είναι μια πολύ αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τη ρινική συμφόρηση και την ιγμορίτιδα. Πολλά βότανα διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά το ριγανέλαιο αποτελεί ένα πραγματικό θεραπευτικό όπλο παρουσιάζοντας αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα από τη σωστή του χρήση είναι ότι ο οργανισμός δεν αναπτύσσει αντοχή σε αυτό.

Η τακτική λήψη αντιβιοτικών οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής σε αυτά, κάνοντάς τα λιγότερα αποτελεσματικά. Παράλληλα, αυτές οι θεραπείες συνήθως σκοτώνουν και τα καλά μικρόβια στον οργανισμό, κάνοντάς τον πιο ευαίσθητο σε μελλοντικές παθήσεις.

Το ριγανέλαιο είναι ένα ασφαλές φυσικό προϊόν που θεραπεύει αποτελεσματικά την ιγμορίτιδα και τη ρινική συμφόρηση χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία του οργανισμού, δρώντας κατευθείαν στο υποκείμενο αίτιο της κατάστασης. Οι αντιφλεγμονώδεις-αντισταμινικές του ιδιότητες ανακουφίζουν ταχύτατα από το οίδημα των βλεννογόνων και βοηθούν στην ελεύθερη ροή της βλέννης.

Η δράση του αποδίδεται κυρίως στο δραστικό συστατικό
καρβακρόλη (περιεκτικότητα 88%). Παρότι, ο μηχανισμός δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, φαίνεται ότι βασίζεται στο αδυνάτισμα του κυτταρικού τοιχώματος των βακτηριδίων (που επιτρέπει την καταστροφή του κυττάρου), στη μείωση των επιπέδων του παράγοντα TNFa, μιας πρωτεΐνης (κυτοκίνη) που εμπλέκεται στη δημιουργία της φλεγμονής, καθώς και στην αναστολή του φλεγμονώδους παράγοντα COX-2.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε τοπικά (μια ή δύο σταγόνες ριγανελαίου κάτω από τη γλώσσα) είτε συστηματικά (με λήψη κάψουλας). Και οι δύο τρόποι είναι εξίσου αποτελεσματικοί, αλλά η τοπική χορήγηση μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και πόνο στο στόμα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να διαλύεται σε άλλο έλαιο(καρύδας ή ελιάς). Επιπλέον, η εισπνοή ατμών νερού με λίγες σταγόνες ριγανελαίου μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση.

Πολλά άτομα υποφέρουν από υποτροπιάζουσα ρινική συμφόρηση (μπούκωμα) και φλεγμονές των παραρρίνιων κόλπων. Το ριγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιείται τακτικά χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες. Καθαρίζει τους βλεννογόνους και αποκαθιστά την ελεύθερη αναπνοή. Παράλληλα, μειώνει την άσκοπη και αλόγιστη χορήγηση αντιβιοτικών, ούτως ώστε αυτά να είναι αποτελεσματικά όταν πραγματικά θα χρειαστούν.

Η εταιρεία Health Sign διαθέτει το σκεύασμα HS Oregano Oil από αυθεντική Ελληνική ρίγανη με πιστοποίηση από τον ΕΟΦ.


1.    Biological and pharmacological activities of carvacrol and carvacrol bearing essential oils. Baser KH, Curr Pharm Des. 2008;14(29):3106-19.
2.    The treatment of respiratory ailments with essential oils of some aromatic medicinal plants Rakover Y, Ben-Arye E, Goldstein LH. Harefuah. 2008 Oct;147(10):783-8, 838.


Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!