ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Ριγανέλαιο.

Ριγανέλαιο.

Η ρίγανη είναι ένα σημαντικό μεσογειακό αρωματικό φυτό με μεγάλη αξία στην παραδοσιακή φυτοθεραπεία, δίπλα στις ευρέως διαδεδομένες διατροφικές χρήσεις του. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε γαστρεντερικά, αναπνευστικά και δερματολογικά προβλήματα, ενώ διαθέτει και σημαντικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι παραδοσιακές χρήσεις του περιλαμβάνουν δυσπεψίες, διάρροια, βήχα και βρογχίτιδα. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο κατά του κνησμού, των πονοκεφάλων και της κατάθλιψης

Ως φυτό χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία (εξαρτάται από το κλίμα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τη γεωγραφική περιοχή), γεγονός που οδηγεί σε σημαντική μεταβλητότητα της σύνθεσης του παραγόμενου αιθέριου ελαίου (ριγανέλαιο).

Οι βιολογικές της δράσης αποδίδονται κατά κύριο λόγο στις ουσίες καρβακρόλη και θυμόλη και εξαρτώνται από τις συγκεντρώσεις αυτών των ουσιών στο αιθέριο έλαιο του φυτού.

Το ριγανέλαιο που είναι  ιδιαίτερα υψηλό σε καρβακρόλη και θυμόλη αντιπροσωπεύει μια αποτελεσματική εναλλακτική ως αντιμικροβιακός παράγοντας κατά Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηρίων συμπεριλαμβανομένων των πολυανθεκτικών Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηρίων S. aureus, E. coli, P. aeruginosa, K. pneumoniae.

Η αντιοξειδωτική του δράση αποδίδεται στην παρουσία των ίδιων ενώσεων. Το ριγανέλαιο μειώνει την έκφραση των προφλεγμονωδών κυτοκινών και των φλεγμονωδών γονιδίων με πολλαπλούς μηχανισμούς δράσης.

Ορισμένες από τις κοινές δερματικές διαταραχές, όπως η ακμή, η ανάπλαση του δέρματος μετά από πληγές και η γήρανση, αποδείχθηκε επίσης ότι ωφελούνται από τις αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ριγανελαίου.

Θεωρείται ένα πολύ χρήσιμο συμπλήρωμα καθώς συμβάλλει στον τομέα των αλλεργιών και ειδικά στη ρινική συμφόρηση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει συστηματικά με λήψη κάψουλας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί πολλές ελπιδοφόρες προσεγγίσεις στη χρήση του ριγανελαίου  ως φαρμακευτικού σκευάσματος. Οι νέες φαρμακευτικές μορφές έχουν βελτιώσει τη σταθερότητα και την υδατοδιαλυτότητά του, ενισχύοντας έτσι τη βιοδιαθεσιμότητα και τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα.

Η εταιρεία Health Sign συστήνει το HS Oregano Oil 30 softgels, ένα ισχυρό όπλο της φύσης για την προστασία του ανοσοποιητικού. Περιέχει 88% καρβακρόλη

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
A Recent Insight Regarding the Phytochemistry and Bioactivity of Origanum vulgare L. Essential Oil. Adelina Lombrea. Int J Mol Sci. 2020 Dec; 21(24): 9653.

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!