ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2152151660 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49.00€ *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ.
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 49.00€

Αναζήτηση
Bάσει ΦΕΚ 35935/2023 τα εικονίδια των εκπτώσεων έφυγαν, οι χαμηλές μας τιμές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) είναι μια χρόνια διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος χαρακτηρισμένη από συμπτώματα όπως πόνος στην κοιλιά, φούσκωμα και αλλαγές στις εντερικές συνήθειες. Ενώ η ακριβής αιτία παραμένει ασαφής, η έρευνα υποδηλώνει ότι μια ανισορροπία στην εντερική χλωρίδα μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο. Το βουτυρικό οξύ, ένα λιπαρό οξύ μικρής αλύσου που παράγεται από τη βακτηριακή ζύμωση στο παχύ έντερο, έχει εμφανιστεί ως ένα πιθανό θεραπευτικό παράγοντα στη διαχείριση του ΣΕΕ.

Το βουτυρικό οξύ δρα ως κρίσιμη πηγή ενέργειας για τα επιθηλιακά κύτταρα του παχέος εντέρου και έχει καίριο ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας της εντερικής φραγματικής μεμβράνης και τη ρύθμιση των ανοσιακών απαντήσεων. Σε άτομα με ΣΕΕ, αλλοιώσεις στη σύνθεση και το μεταβολισμό της εντερικής χλωρίδας μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής βουτυρικού οξέος ,συμβάλλοντας στην εντερική φλεγμονή και δυσλειτουργία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη  βουτυρικού οξέος ή των προϊόντων του, όπως ανθεκτικές αμυλώδεις και διαιτητικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το ΣΕΕ. Προωθώντας την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων που παράγουν βουτυρικό, αυτές οι διαιτητικές παρεμβάσεις μπορούν να αποκαταστήσουν την μικροβιακή ισορροπία και να βελτιώσουν την εντερική υγεία.

Επιπλέον, το βουτυρικό οξύ ασκεί αντιφλεγμονώδη επίδραση αναστέλλοντας την παραγωγή προφλεγμονωδών παραγόντων και ρυθμίζοντας τη δραστηριότητα των ανοσοκυττάρων στο βλεννογόνο του εντέρου. Αυτή η αντιφλεγμονώδης δράση βοηθά στη μείωση της εντερικής φλεγμονής.

Επιπρόσθετα, το βουτυρικό οξύ έχει βρεθεί ότι ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου και τη σπλαχνική υπερευαισθησία, που παρατηρούνται συνήθως σε άτομα με IBS. Επηρεάζοντας την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών και τη σηματοδότηση των υποδοχέων στο εντερικό νευρικό σύστημα, το βουτυρικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του εντέρου και στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων IBS.

Το βουτυρικό οξύ παίζει πολύπλευρο ρόλο στη διαχείριση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Η ικανότητά του να προάγει την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού, να ρυθμίζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις και να ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου το καθιστά έναν πολλά υποσχόμενο θεραπευτικό στόχο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το IBS. Η ενσωμάτωση τροφίμων ή συμπληρωμάτων πλούσιων σε βουτυρικό οξύ στη διατροφή μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική προσέγγιση για την υποστήριξη της γαστρεντερικής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για άτομα που ζουν με IBS.

Εκτός από το βουτυρικό οξύ, τα προβιοτικά και πρεβιοτικά συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας και των οποίων ο  αποικισμός διευκολύνεται από την επουλωτική, ανοσορρυθμιστική και  επουλωτική δράση του βουτυρικού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εκχύλισμα σπόρων Grapefruit που ως ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό έναντι Gram+ και Gram – βακτηρίων και ως πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό επίσης βοηθώντας και στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες που σχετίζεται με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.


Βιβλιογραφία:

1.Ríos-Covián, David et al. "Intestinal Short Chain Fatty Acids and their Link with Diet and Human Health." Frontiers in microbiology vol. 7 185. 24 Feb. 2016,

2.Canani, Roberto Berni et al. "Potential beneficial effects of butyrate in intestinal and extraintestinal diseases." World journal of gastroenterology vol. 17,12 (2011): 1519-28.

3.Silva, Yago et al. "Butyrate Reduces Intestinal Inflammation: A Review." Revista do Colégio Brasileiro de Cirurgiões vol. 47, e20192356. 2020.

4.Halmos, Emma P., and Peter R. Gibson. "Dietary management of irritable bowel syndrome: a review of the evidence." Journal of gastrointestinal and liver diseases: JGLD vol. 24,3 (2015): 357-66

5.Zhang, Min et al. "Butyrate reduces colonic hypersensitivity and improves intestinal motility in a mouse model of irritable bowel syndrome." Neurogastroenterology and motility : the official journal of the European Gastrointestinal Motility Society vol. 28,3 (2016): 441-9

Γιατι Easy Pharmacy;

Εισάγετε τον κωδικό σας για να δείτε την πορεία της παραγγελίας σας!