Λακτόζη Μονοϋδρική Κρυσταλλική
Η λακτόζη, μερικές φορές ως ζάχαρη γάλακτος, είναι ένα από τα 5 φυσικά συστατικά που υπάρχουν στο υγρό γάλα.
Όταν στεγνώσει, η σκόνη λακτόζης είναι κρεμώδης, λευκή σε εμφάνιση με γλυκιά γεύση.
Με περιορισμένη επίγευση, η μονοϋδρική λακτόζη έχει πολλές εφαρμογές.
Χρησιμοποιείται ως: έκδοχο σε φαρμακευτικά σκευάσματα
Ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες της λακτόζης είναι η ενίσχυση της γεύσης, η τροποποίηση της κρυστάλλωσης, η ικανότητα ροδίσματος όταν ψήνονται και η φυσική της ικανότητα να αυξάνουν τα επίπεδα ιξώδους των προϊόντων που χρησιμοποιούν αυτό το συστατικό.
Η μονοϋδρική λακτόζη είναι σάκχαρο δισακχαρίτη που προέρχεται από γαλακτόζη και γλυκόζη στο γάλα.
Η λακτόζη αποτελεί περίπου το 2-8% του γάλακτος (κατά βάρος), αν και η ποσότητα ποικίλλει μεταξύ των ειδών και των ατόμων και υπάρχει επίσης γάλα με μειωμένη ποσότητα λακτόζης.
Η μονοϋδρική λακτόζη και η άνυδρη λακτόζη μπορούν να εξαχθούν από γλυκό ή ξινό ορρό γάλακτος.
Η μονοϋδρική λακτόζη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές, όπως: παρασκευάσματα για βρέφη, ζαχαρώδη παρασκευάσματα, παρασκευασμένα ξηρά μείγματα, προϊόντα κρέατος, αρτοσκευάσματα, σούπες, σάλτσες, ζυμαρικά και κατεψυγμένα τρόφιμα.
Διατηρείται σε καλά κλειστό περιέκτη, σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Barcode: 5205056162251