Τα δραστικά συστατικά του σκόρδου (garlic) υπάγονται σε μία κατηγορία θειικών ενώσεων η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η alliin, που μετατρέπεται σε allicin κατά τη μάσηση του σκόρδου. Η allicin προσδίδει στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του οσμή, και πιστεύεται ότι αποτελεί την ένωση που είναι υπεύθυνη για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου.
Παραδοσιακά το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί για την διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος λόγω των ιδιοτήτων που διαθέτει στην ρύθμιση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης, στα πλαίσια μιας υπολιπιδαιμικής δίαιτας. Αρκετές μελέτες επίσης καταδεικνύουν σημαντική αντι-μυκητιασική δράση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται σαν μέρος της δίαιτας ή σαν συμπλήρωμα διατροφής για την αντιμετώπιση της Candida.
To Garlic της Lamberts 1650mg περιέχει υψηλής ισχύος ταμπλέτες σκόρδου οι οποίες έχουν παρασκευαστεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε αφενός μεν να διασφαλίζουν την δραστικότητα της allicin, αφετέρου με την χρήση ειδικής επικάλυψης της ταμπλέτας να μειώνουν την οσμή του σκόρδου. Κάθε ταμπλέτα παρέχει επίπεδα σκόρδου ισοδύναμα με 1650mg φρέσκου σκόρδου, με περιεκτικότητα allicin στα 5500μg. Το σκόρδο που χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή των ταμπλετών είναι σημαντικά πιο κοντά στο διατροφικό προφίλ του φυσικού, ωμού σκόρδου σε σύγκριση με ορισμένα προϊόντα σκόρδου χαμηλής τιμής που κυκλοφορούν στην αγορά.
Barcode: 5055148412883, 5055148413132