Ο φλοιός κανέλας προέρχεται από ένα αειθαλές δέντρο (Cinnamomumverum) των περιοχών της Ινδίας. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως ένα γαστρονομικό καρύκευμα που υποβοηθά τη φυσιολογική λειτουργία της πέψης. Οι βοτανολόγοι συνιστούν τον φλοιό κανέλας ως μέσο αντιμετώπισης παθήσεων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα, όπως η ναυτία, ο έμετος, και η διάρροια.
Είναι γνωστό ότι περιέχει έναν αριθμό βιοδραστικών συστατικών, ικανό να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Μία επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2009 στο JournaloftheAmericanCollegeofNutrition, κατέδειξε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι κατά τη διάρκεια λήψης συμπληρωμάτων φλοιού κανέλας μείωσαν σημαντικά τον αριθμό των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό τους.
Ακόμη, ενδιαφέρουσες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα συστατικά του φλοιού κανέλας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ισορροπημένου ανοσοποιητικού συστήματος και μίας υγιούς φλεγμονώδους απόκρισης. Πρόσθετες κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι ο φλοιός κανέλας ενισχύει τον υγιή μεταβολισμό της γλυκόζης, και βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου του αίματος σε φυσιολογικά όρια.
Barcode: 733739046369